Cholerny Centrum Serwisu Notebooków Orika tak długo przterzymoje mi komputer, że dostaję powoli kota - Jeśli ktoś z was ma podobny problem to może zrzucimy się na jakiś atak napalmowy na kościerzyńska we Wrocławiu. Jestem wyłączony z internetu...
Ale za to aby się odstresować pogrzebałem sobie w swoim MB wczoraj. Najbardziej mnie interesowało co wywinął blacharz na prawych drzwiach a przy okazji chciałem wyczyścić i posmarować wszystkie elementy pracujące w drzwiach : granicznik i mechanizm szyby oraz zamek i jeszcze sprawdzić co się stało z lusterkiem, które przestało działać tajemniczo.
NIe mam obecnie zdjęcia drzwi jak wyglądały przed naprawą ale takie zdjęcie może wam to naświetlić:
drzwi "Miały prosty" profil od dolnej listwy do górnej - która była uszkodzona.
Blacharz wmawiał, że szpachli jast tak minimalnie że sam jest zadowolony ze swojej pracy i efektu końcowego... acha - pomyślałem
A to robota jego od podszewki
Wnętrze1
wnętrze2
wnetrze3
zewnątrz1
zewnątrz2
Jak widać drzwi nie były grzane więc nie powinny rdzewieć i chyba ogólnie nie jest źle - jestem całkiem zadowolony - choć po obiecanym dodatkowym wosku zabezpieczającym jakoś śladu ni ma
Chciałem również troszkę podregulować szybę bo po naprawie jakieś świerszcze się zagnieździły po prawej stronie i tutaj mnie zaskoczyło, że regulacja jest bardzo uboga - chciałem przesunąć szybę o ok 1 - 1,5 mm do tyłu a tu wszystko na stałe... trochę się pobawiłem i dolną regulacją przechyliłem okno "do środka auta" i zobaczymy jak to się sprawdzi w praktyce. NIby szparka (0,5mm) w górnej krawędzi przy słupku A pozostała ale chyba nie warto przesadzać z regulacją gdy moje uszczelki są i tak mocno nadszarpnięte zębem czasu.
Po skończeniu siadłem sobie z browarkiem i wpadła mi w ręce ksiązka serwisowa mojego MB ( kończy się na 70000 km w 87 roku ) i na samym jej końcu znalazłem wlepioną kartkę - czy to jest daten karta??? Jeśli tak to by było ekstra...
Prośba o rozszyfrowanie ew.
Eiro - tek masz racje to to auto stało z Twoim na podium w konkursie sprawnościowym - mam nadzieję że się spotkamy na następnym zlocie i będzie okazja zmierzyć się jeszcze raz

. Śledzę również z uwagą postępy przy Twojej MB i zastanawiam się czy wraz ze wzrostem jej "walorów estetyczych" wzrośnie również determinacja jeźdźca, bo jeśli tak to będzie conajmniej interesująco
Twój występ i MB v8 mam na pulpicie aby się uczyć : )
Czekam z niecierpliwością na następny zlot