heniekx pisze:
Miałem dziś nieprzyjemną sytuację z pewnym młodym policjantem (świeżo po szkole - służbista) dotyczącą mojej jazdy bez zapiętych pasów.
Phi, zapowiadało się, jakby co najmniej chciał cię zgwałcić pałką, a ty po prostu chcesz się nam wyżalić.
heniekx pisze:
Wedlug mojego skromnego zdania zapinanie pasów powinno być zalezne tylko od mojej woli a nie nakazane przez państwo, według policjanta taki jest przepis i już.
Naprawdę nie wiedziałeś, że to policjant ma rację i musiałeś z tych emocji wyprodukować ankietę na forum?
heniekx pisze:
W pewnym stopniu go rozumiem bo to jego praca ale mimo wszystko jestem za zniesieniem obowiązku zapinania pasów, co ciekawe prawdopodobnie poprawiłyby siuę statystyki gdyż jako naród bardziej dbamy o własne bezpieczeństwo niż gdy się nam coś nakazuje
Ja zapinam pasy, bo wiem, że z przeciwka może jechać taki filozof jak ty, a w głowie może mieć poukładane tak jak masz ty. Czyli mniej więcej, że w pewnym stopniu rozumie, ale i tak będzie robił głupio.
A powiedz heniu, jak do Niemiec jedziesz, a wiem, że kilka razy byłeś za granicą, to tam pasy miałeś zapięte, czy też tak postanowiłeś to sobie wytłumaczyć?
MacKuz pisze:
ja pasa nie zapinam ale jestem za obowiązkiem
Ty to pasa nie zapinasz, bo jest za krótki!
Ja jestem za zniesieniem obowiązku dla tych, którzy sami zapłacą za swoje leczenie i zrezygnują z renty. A jeśli nie przeżyją, to niech rodzina zapłaci za sprzątanie ulicy.