MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 4:34 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Michale,

michal pisze:
Widzę, że masz jakiś poważny uraz do osób wyjeżdzających za granice pracować, to już kolejny Twój post w tej materii

Nie mam urazu do osób wyjeżdżających za granicę, ale jak słysze :

gorex pisze:
poprostu brak w polsce frajerów...

to mnie krew zalewa.

Myślisz, że w Opolu przewraca się od ilości miejsc pracy ? Myślisz, że łatwo tam o jakąkolwiek posadę większą niż 1000 zł na rękę ? Wszystkie ogłoszenia jakie się tam znajdują to wyjazdy do Niemiec lub Holandii, z tego względu, że jest tam dwupaszportowców multum.

Myślisz może, że łatwo opuścić swoje rodzinne miasto, zostawić w nim narzeczoną i być wiecznie na dojazdach i nie zarabiać wcale wielkich pieniędzy, a przy tym utrzymywać dwa mieszkania, płacić za dojazdy i czerpać jeszcze jakąś przyjemnośc z życia.

michal pisze:
Otóż w małych miastach nie uświadczysz pracy która daje perspektywiczne szanse awansu, rozwoju zawodowego czyli najprościej pisząc kariery

Wiem to, z takiego miasta pochodzę, dlatego też trzeba raz w życiu postawić na jedną kartę i zaryzykować, mając przy tym szacunek do samego siebie. ja wiem ,że ryzyko to pojechanie do Irlandii, ale brak szacunku do siebie jest żenujący. Pozatym mi to jest na rękę, im mniej ludzi z wyższym wykształceniem w Polsce tym większa pensja dla mnie.

Nie ma dla mnie problemu, jak chcecie to jedźcie wszyscy. Ja się tutaj urodziłem i ten kraj chcę budować mimo, że kopie mine z każdej strony i rzuca kłody pod nogi. Mieszkania w najbliższym czasie też nie kupię, bo od lipca wchodzi poroniona ustawa. Cóż lepiej żyć godnie i robić to co się lubi a nie to do czego Cię zmuszają.

Ale to indywidualny wybór każdego z Was. [szalone]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

:uwaga1x: bardzo proszę nie robić OFT bo wątek miał służyć szukaniu pracy
- w końcu zrobi się tak długi że nikt nie bedzie chciał go czytać i robota mi zwieje [oczko]

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
ale brak szacunku do siebie jest żenujący

WeebShut pisze:
Cóż lepiej żyć godnie i robić to co się lubi a nie to do czego Cię zmuszają.

WeebShut pisze:
Ale to indywidualny wybór każdego z Was.

Powiem tylko tyle
OBRAZASZ W TEN SPOSOB TYSIACE LUDZI KTORZY WYJECHALI Z ROZNYCH POWODOW. NAPRAWDE PRZYKRO MI ZE W OGOLE SA LUDZIE KTORZY TAK MYSLA!!!

Nie bede sie tlumaczyl dlaczego ja wyjechalem ale naprawde czuje sie jakby ktos wylal na mnie kubel pomyj. Coz...
Koledze WeebShutowi zycze pokory!!!

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

filippo pisze:
OBRAZASZ W TEN SPOSOB TYSIACE LUDZI KTORZY WYJECHALI Z ROZNYCH POWODOW. NAPRAWDE PRZYKRO MI ZE W OGOLE SA LUDZIE KTORZY TAK MYSLA!!!

Mnie równiez, ale raczej z nazywania ludzi pracujących w Polsce frajerami.

filippo pisze:
Nie bede sie tlumaczyl dlaczego ja wyjechalem

Nie musisz. Mam tylko nadzieję, że nie z lenistwa w poszukiwaniu pracy w Polsce, bo z takich powodów wyjeżdża 75% wykształconych tutaj ludzi.

Zdobywają wiedzę za podatki, które JA płacę, a później z lenistwa wyjeżdżają i pracują dla innego kraju. Ja swoje zapłaciłem, 4 miesiące pracy za darmo, wykazywania się i sie udało. Ale jak to robiłem to dla wszystkich byłem frajerem, po co odbywac praktyki i płacić frycowe, w tym czasie możesz pozbierać papierki w Anglii, przynjamniej pieniądze przywieziesz jakieś. Takie słyszałem słowa. Więc wybacz, ale jak teraz słyszę, że w Polsce nie ma pracy, a gazety sa pełne ofert ( jedne lepiej inne gorzej płatne ), to nie jest problem z tym Państwem, a z ludźmi, którzy tutaj żyją [szalone]

filippo pisze:
Koledze WeebShutowi zycze pokory!!!

A ja szczęścia !!

Tytuł:
weteran

WeebShut pisze:
Zdobywają wiedzę za podatki, które JA płacę, a później z lenistwa wyjeżdżają i pracują dla innego kraju. Ja swoje zapłaciłem, 4 miesiące pracy za darmo, wykazywania się i sie udało. Ale jak to robiłem to dla wszystkich byłem frajerem, po co odbywac praktyki i płacić frycowe, w tym czasie możesz pozbierać papierki w Anglii, przynjamniej pieniądze przywieziesz jakieś. Takie słyszałem słowa. Więc wybacz, ale jak teraz słyszę, że w Polsce nie ma pracy, a gazety sa pełne ofert

Człowieku, zastanów się co piszesz. Zdobyłem wiedzę za Twoje podatki i tylko dlatego mam, po ponad 17 latach zap...nia do szkół, iść do marketu zapychać (i to z protekcją!!!) towar w póły? Wysłuchiwać przy tym głupawych gadek o jakich wspominał Rad.ek?
Albo pomyliły Ci się lata i ustroje, albo Dorna się nasłuchałeś.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

wojz pisze:
WeebShut pisze:
Zdobywają wiedzę za podatki, które JA płacę, a później z lenistwa wyjeżdżają i pracują dla innego kraju. Ja swoje zapłaciłem, 4 miesiące pracy za darmo, wykazywania się i sie udało. Ale jak to robiłem to dla wszystkich byłem frajerem, po co odbywac praktyki i płacić frycowe, w tym czasie możesz pozbierać papierki w Anglii, przynjamniej pieniądze przywieziesz jakieś. Takie słyszałem słowa. Więc wybacz, ale jak teraz słyszę, że w Polsce nie ma pracy, a gazety sa pełne ofert

Człowieku, zastanów się co piszesz. Zdobyłem wiedzę za Twoje podatki i tylko dlatego mam, po ponad 17 latach zap...nia do szkół, iść do marketu zapychać (i to z protekcją!!!) towar w póły?

To jaką wiedzę zdobyłeś, że musisz towar w póły zapychać ? [szalone]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Mnie równiez, ale raczej z nazywania ludzi pracujących w Polsce frajerami.

Slowa na czerwono byly skierowane do Ciebie!
WeebShut pisze:
Nie musisz. Mam tylko nadzieję, że nie z lenistwa w poszukiwaniu pracy w Polsce, bo z takich powodów wyjeżdża 75% wykształconych tutaj ludzi.

Nie wiesz dlaczego wiec nie sadz, Przytaczanie danych ststystycznych to argument zaden! Kazdy ma swoje powody.
WeebShut pisze:
Zdobywają wiedzę za podatki, które JA płacę, a później z lenistwa wyjeżdżają i pracują dla innego kraju

To jest juz zenujace. Poza tym my placimy podwojne podatki.
WeebShut pisze:
to nie jest problem z tym Państwem, a z ludźmi, którzy tutaj żyją

Zdecydowanie masz problem ze soba. Pokora pokora jeszcze raz pokora.

WeebShut pisze:
Zdobywają wiedzę za podatki, które JA płacę, a później z lenistwa wyjeżdżają i pracują dla innego kraju

WeebShut pisze:
brak szacunku do siebie jest żenujący

WeebShut pisze:
No tak bo on to robi za EURO a nie za ZL, tam da się ( brzydko mówiąc ) wydymać, bo przy zarobkach anlików czy innych narodowości zbiera ochłapy, na które żaden z nich by się nie zgodził

Z lenistwa dajemy sie ponizac powiadasz. Zastanow sie troche nad tym co piszesz!!!!!!!!!!!!

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

A zaczęło się od kolegi który uczciwie, w Polsce, parę groszy chce w wakacje dorobić, a Wy musieliście oczywiście skasztanić ten temat wywodami. Dajcie spokój tym dyskusjom. Kolega Weebshut obserwuje teraz życie z perspektywy stolicy i reaguje tak jak większość przyjezdnych, jest młody, niedoświadczony i dopiero po studiach. Dajcie już spokój.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
weteran

WeebShut pisze:
To jaką wiedzę zdobyłeś, że musisz towar w póły zapychać ? [szalone]

Nie muszę zapychać. Nie pracuję.

Sprawa jest prosta - robię to, co lubię, w czym zostałem (ZA TWOJE!!) wykształcony i nie narzekam na zarobki, albo się "poniżam" (w " ", bo mówią, że żadna nie hańbi, poza tym, to umowne określenie opisujące pracę niezgodną z wykształceniem), ale wtedy chcę za to PIENIĘDZY (albo chociaż widoków na nie, w dającej się przewidzieć przyszłości :-? ).

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
Kolega Weebshut obserwuje teraz życie z perspektywy stolicy

Nie obserwuję życia z perspektywy stolicy, a z perspektywy mozliwości znalezienia pracy w kraju ojczystym.

Bukol pisze:
jest młody, niedoświadczony i dopiero po studiach

I co to za różnica, skoro od 7 lat pracuję sam na siebie, bo niestety państwo po powodzi w 1997 nie zaproponowało nic mojej rodzinie. Nikt tego nie będzie wiedział, ani nawet nie ogarnie, póki nie przeżyje na swojej skórze. Takiego kopa w dupę nie życze nikomu. Kiedy nie wiesz czy ojciec po 24 godzinnej pracy, nie zasnął za kierownicą tylko po to, żeby odrobić to na co wcześniej pracował całe życie [szalone]. Więc nie mów mi o doświadczeniu ...

Więc słowa:

filippo pisze:
Pokora pokora jeszcze raz pokora.

możesz sobie darować. [szalone]

Dodano po 1 minutach.:

wojz pisze:
bo mówią, że żadna nie hańbi

Jak widać w Polsce hańbi, na zachodzie już nie ...

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Sory ale troche mnie to wkurza - co za problem założyć sobie nowy wątek i wnim smarować do woli? :slabox:
jak już założycie nowy wątek - a jak nie to sam wam założe - I ja mam do powiedzenia w tym względzie dużo - a teraz dziękuje,to by było na tyle.

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
weteran

WeebShut pisze:
Jak widać w Polsce hańbi, na zachodzie już nie ...

To jest fragment mojego zdania i znaczył coś całkiem zupełnie odwrotnie innego, więc nie modeluj wyrwanych z kontekstu fragmentów tak, jak Ci akurat pasuje.
wojz pisze:
wtedy chcę za to PIENIĘDZY

Zauważasz subtelną różnicę między 5PLN a np 7€?

Dodano po 1 minutach.:

WeebShut pisze:
państwo po powodzi w 1997 nie zaproponowało nic mojej rodzinie.

A na to, to odpowiedział W. Cimoszewicz 8) .

mojojojo13 pisze:
bardzo proszę nie robić OFT bo wątek miał służyć szukaniu pracy
- w końcu zrobi się tak długi że nikt nie bedzie chciał go czytać i robota mi zwieje

Ale z drugiej strony - zobacz, ile masz wejść [oczko]

Ostatnio zmieniony czw cze 08, 2006 5:26 pm przez wojz, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Cytuj:
Ale z drugiej strony - zobacz, ile masz wejść

nie liczy się ilośc ale jakość

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

wojz pisze:
więc nie modeluj wyrwanych z kontekstu fragmentów tak, jak Ci akurat pasuje.

A musze przyznać, że wpasowało sie idealnie.

wojz pisze:
Zauważasz subtelną różnicę między 5PLN a np 7€?

Dlaczego zakładasz 5 PLN, czy nie ma u Nas pracy po studiach lepiej płatnej ? Czy musisz zakładać, że z wyższym wykształceniem będziesz wykonywał prace fizyczne ?

Myślę, że każdy ma jakeiś ambicje i cele. Chyba ...

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Cenie sobie mądrych rozmówców - wasza dyskusja jest na żenującym dla mnie poziomie - taka normalna polega na wysłuchiwaniu i rozważaniu argumentów 2 strony - wy macie to w dupie - nawet mojej prośby nie uszanujecie

Proszę o zamknięcie tego nieszczęsliwego wątku

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00