MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr cze 25, 2025 1:21 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

lukasz 200 pisze:
Ale jesteś na tyle rozgardnięty ,że (...)

Jak sam widzisz o literówkę na forum nie trudno, że o "lub czasopisma" nie wspomnę.

lukasz 200 pisze:
To,że jakis zapalony niemiec z alpejskiej wioski postanowił zamalowac chromy ,to dlatego nie Twój samochód określasz na publicznym forum syfem?

Tak, takie rękodzieło uważam za syfiaste. Oryginał nie odpada po 20 latach sam z siebie. Właściciel posiada auto od niedawna, nie on jest autorem i jego nie oceniam.

lukasz 200 pisze:
Podobnie zachowałeś się w wątku o zakatowanym 124 nazywając właściciela debilem tylko dlatego,że kupił padnięty samochód.

Piszesz nieprawdę, pomijając kontekst. To właściciel 124 pozwolił sobie na stwierdzenie, że kupił auto od debila. Dlaczego tak zareagowałem, wyjaśniłem już w tamtym wątku. Proponuję uważniejszą lekturę, tym bardziej, że to ty wtedy prosiłeś o wyjaśnienie.

lukasz 200 pisze:
Wyhamuj swoje głupkowate komentarze.Kolego ~(me:how).

Ja także cię serdecznie pozdrawiam.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Dobra nie będe wdawał się w polemikę.
Napisałeś syf i to jest ważne.
Dziękuje za pozdrowienia.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

lukasz 200 pisze:
Dobra nie będe wdawał się w polemikę.

Doceniam. [ok]
W przyszłości proszę o priv. W uzasadnionych przypadkach wystrzelę się sam w kosmos zanim zrobią to, ostatnio nadzwyczaj szybcy i sprawni modowie oraz admin.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Cytuj:
W przyszłości proszę o priv

Ja również :evil: :evil: :evil:

A jusz w temacie.
Wróciłem z zakupów z lubelszczyzny z następujacymi zdobyczami:
listwy chrom boczne części tylne, włączniki grzania taboretów, dywaniki podłogowe szaro-czarne, obstrukcja instrugi do w126 ( od 420 w górę) orqaz do beckera Avus, oraz dykta-klapa przykrywajacą koło zapasowe z niepourywanymi zawaiasami [zlosnik] :lol: [zlosnik]
Tylko tyle ale dawca to 500SEL i w innej tapicerze/drewnie wiec niewiele podchodzi. Przepiekny stan auta, aż szkoda ze po taaaakim dzwonie :cry:
Umówiłem się również na komplet podnośników do drzwi i jako, że nie chcę mnozyc kolejnych tematów moze ktos tu podpowie czy do tyłu zamiennie podchodzą podnośniki z SE/SEL. Opcja szukaj nie daje odpowiedzi na to pytanie. Nie chciałbym naduzywac uczynności ale gdyby Valentine..... :oops: :P

No i rzecz druga a mianowicie rzeczone chromy. Z zewnatrz slicznie jak to chromy. Od środka niestety jusz ruda sie zagnieździła. Poszukuje zatem pomysłu/miejsca jak sie jej pozbyc bez uszkadzania listwy. Piaskowanie? :roll: Nie podziurawi 1mm blachy?
Znacie może jakieś zakłady gdzie zajęliby sie taką sztukaterią?

A przy okazji zwiedziłem kawał Polski. Droga Lublin-Włodawa to bajka! Ahhhhh... jakie lasy!Czyste niebo, gładki asfalt i mały ruch. Inny świat.

pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje tym, którzy pomagaja mi w dojściu z Maluchem do ładu :P .

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.
----------------------------------------------------

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Croolick pisze:

Umówiłem się również na komplet podnośników do drzwi

Chodzi Ci o elektryczne podnośniki do szyb do tyłu?

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Cytuj:
Chodzi Ci o elektryczne podnośniki do szyb do tyłu?

Tak, tak! Mam teraz korby i umyśliłem sobie zamianę na prąd. Takie odejście od oryginału przełknę jakoś. No chyba, ze trzeba pruć pół auta żeby to załozyć to powiedzcie żebym odpuścił. Pojęcia nie mam zresztą gdzie sie wybrać na robotę z takim czymś :roll:
Aha zapomniałem jeszcze dodać, że wydłubałem termometr, o którym wcześniej mowa była. Ale bez wiązki kabli bo w desce siedziała razem z całą resztą makaronu a czujnik wyjąłem ale niestety z przeciętym kablem.

W ogóle to z tej 500sety wiele kalmotów warto było by bo mechanicznie i blacharsko tip-top plus śliczny, czarny welur. Szukać proszę allegro:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C471436

210 000 km

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Elektryczne podnośniki szyb były jednakowe w SEL i SE drugiej serii.Co do termometru ,to jeżeli masz czujnik i tą cześć z konsoli to nie będzie kłopotu z podłączeniem .Przewód 2 żyłowy do czujnika ,następnie jeden przewód do zasilania po stacyjce ,jeden do masy ,jeden do podświetlenia.Ja zakładałem termometr z 124 do mojej beczki i nie było z tym problemu (ale jestem elektronikiem [cool] ).

MB artykuły prasowe cz1

MB artykuły prasowe cz2

Tytuł:
postmajtek

WITAM , odświerze troche temat ;) założyłem w swoim miśu termometr ale nie wiem jak go podpiąć jeśli mógłby ktoś opisać jak to zrobić (MOŻE BYĆ OPIS ŁOPATOLOGICZNY ;) ) TZ. co podpiąć do styku nr. 1 do styku nr. 2 ,3,4 i co do styku nr 5, bo niechciał bym tego zmaścić :-? troche się za tym termometrem nabiegałem POZDRAWIAM :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00