Kiler pisze:
... generalnie czesci zamienne do w123 jak dla mnie są niedrogie

jesli do w126 są w podobnych cenach to stać mnie na to
no to życze powodzenia w poszukiwaniu takich tanich części!!
Gratów do W126 jest mało, poprostu jest mało w porównaniu do W123, Ceny są czasami zaporowe, nie myśl że jak W126 jest częściowo zunifikowane z innymi modelami MB - to wcale nei znaczy że sa tanie.
W zasadzie gratów ( pomijam takie "głupoty" czysto eksploatacyjne, jak paski, klocki i tarcze - bo to jest ) do S'ki pomijając ASO, i sklepy ( oj dobre sklepy, ale w zasadzie nie ma zamienników) nie kupisz na giełdach. Z tego powodu nie kupiliśmy W126, i szukamy W123 / W124 - poprostu ekonomia ( ale w Twoim przypadku \ekonomia\ ma nieco inny wymiar finansowy, jesli sprzedałes diesla i kupuje 5L !!! benzyne)
A powód jest banalny, po co rozkładac W126 na części jak można go połatać, poskładać, dać nowy lakierek i na giełde z nim - przeciez to S'ka, a potem nich sie kupujący martwi o części... taka jest prawda.
Ale powodzenia, co do części - tych nie eksploatacyjnych , tylko takie tylko pasujące do W126 - to może napiszą Ci posiadacze takich W126
ps. W126 mi się bardzo podobają , szczególnie te z końca produkcji... ceny tez są niskie - niższe niż W123 / 124 bo za 10 000zł sa ładne "okazy" - a musi to być czymś spowodowane - jednak eksploatacja by mnei poprostu wykończyła...