jestem tu nowy i mam mala treme w tym pierwszym wystapieniu od razu sie przyznam ze Benza nie mam bo dopiero niedawno zlapalem bakcyla na auto tej marki i to nie na nowe tylko wlasnie na model 114/115 jezdzi ich u nas b.malo ale sa chyba najladniejsze zwlaszcza coupe ale to juz tez nie moj zasieg finansowy... znalazlem ogloszenie jednego pana ktory chce sprzedac taki wlasnie model (znalezc ogloszenie o 114/115 bylo nie latwym zadaniem) za dosc niska cene pozwole sobie przytoczyc jego tresc i kieruje pytanie do was co o tym myslicie??
Rok produkcji 1977 , całkowicie sprawny do jazdy , przegląd przeszedł dwa tygodnie temu , nowy olej i filtr tydzień temu , ORYGINALNE : dwustrefowe ogrzewanie nawiewy z przodu i tyłu , automatycznie wysuwana antena , szyberdach , ogrzewanie tylnej szyby , lusterka boczne automatycznie przyciemniające się , schowek podświetlany , itp NIEORYGINALNE : badziewiasty radiomagnetofon + dwa głośniki , amperomierz , voltomierz , pokrowce misiate , grzałka silnika , nadkola , i wiele innych . Samochód w stanie technicznie dobrym ale zaniedbany wizualnie , Do roboty wydech , Skrzynia ma uszkodzony synchronizator (od lat , można jeżdzić bez problemu skrzypi tylko jak ktoś niezaznajomiony próbuje zredukować z czwórki na trójkę) Poza tym lać tanią ropę i jeżdzić komfortowo - kredensowo. Jak ktoś zna merce to wie o czym piszę . AUTO NA ŻÓŁTYCH TABLICACH REJESTRACYJNYCH (ZABYTEK)
PS: ja nie znam "mercow" i nie wiem o czym ten pan pisze

ile by wyniosla tak mniej wiecej wymiana synchronizatorow, wydechu i doprowadzenie sprzetu do dobrej jazdy?? zakladajac pesymistyczna wersje?? o aucie wiecie tyle co ja nie mam jego fotki ale poprosilem o nia zobaczymy jaka bedzie odpowiedz z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam!!
Peace!!