Bukol pisze:
Artur 4x4 pisze:
123 200D to rakieta w porównaniu z 460 240GD .
Zgadza sie, ze 240GD to wol, spokojnie objedzie Cie oryginalny uaz. Uwierz mi ale to sie nie nadaje na jakies dalsze wyjazdy, tym bardziej ze wtedy jeszcze go obciazysz.
Cytuj:
Moim zdaniem mimim to 300GD który tyz bardzo powolne ma zapedy.
Najlepiej R6, tylko czy da się połączyć ze skrzynią biegów?
Niestety, bedziesz musial polaczyc to z inna skrzynia, a ze skrzynami do G sam wiesz jak jest, chyba ze automat z osobowki i nauczys sie go remontowac, ja sie nauczylem. Pozatym R6 sa za delikatne do samochodu terenowego, dlatego ja proponuje OM617A, on ma 125 KM, wiec bedzie juz jakos jechal, no i koszty przerobki male.
Cytuj:
Michał - niezły ten Twój "upalacz". Nie myślałęś o zwolnicach?
Nie jest moj, tylko wspolny z kolega. A zwolnice maja za duzo wad, po pierwsze maja beznadziejne przelozenia, po drugie sa glosnie, po trzecie bardzo obslugowe, nie ma zadnych zwolnic z dobrymi hamulcami, reduktor gelendy kreci przedni most w druga strone, wiec zadne mosty zwolnicowe tam nie pasuja. Samochod i tak jest juz wysoki (4 razy dachowalismy w tym sezonie) i nie chcemy aby byl wyzszy.
Przy V8 i automacie i przelozeniach zwolnic skrzynia zwariuje.
Terez jezdzi 160km/h (bo wszyscy boja sie szybciej) i ma tak zostac.
To nie ma byc traktor ( jak unimog) tylko samochod, ktorym nadal mozna w lecie pojechac na mazury a zima w gory.
Cytuj:
Po weekendzie wybiorę się na jazdę i oględziny - zobaczymy
Napisz jak ogledziny ja juz go zobaczysz, bo jak pisalem wczesniej sam zwrocilem na niego uwage.
[/quote]