[quote="TrickyKid]
OffTopic - ponieważ jak mniemam jesteś nieźle zorientowany w temacie zabytkowych MB które są sprzedawane w Twoim rejonie, czy mówi Ci coś "żółte W114C w okolicach Warszawy?". Dostałem taki cynk od znajomego, i w weekend wybieram się na oględziny tego cuda, pomyślałem żeby najpierw zapytać ekspertów

[/quote]
Od 2 tygodni jest wystawione na sprzedaż żółte W114 280CE na ul. Łopuszanskiej.
Auto stoi przy wjeździe do zakł. mechanicznego, najlepiej być między 8 a 17 - potem zamknięta brama.
Byłem, widziałem. Nie słyszałem silnika, nie jeździłem ale zajrzałem pod maskę i silnik wyglądał przyzwoicie. Skrzynia automatyczna.
Właściciel, albo wystawca rozmawiał ze mną tyłem, lekceważący ton itp.
Nie miał czasu podejść ze mną do auta.
Powiedział, że wszystkie części oryginalne...
Trochę nie pasował mi tylny pojedynczy zderzak, ale zajrzałem na
www.mobile.de tam auta miały podobne - to jest pojedyncze długie zderzaki, a nie podwójne jak w W 114 280 SE. Czyli to też byłoby ok.
Auto nie ma briefu, historii za to tragicznie położony lakier, są ślady lekkiego uderzenia na lewym błotniku i partackiego szpachlowania.
Wnętrze prezentuje się całkiem ładnie(w środku raczej brudno) z wyjątkiem dorabianych kieszeni bocznych, w ktorych ukryte sa też głośniki. Materiał troszke zbliżony kolorem do tapicerki, ale ogólnie to razi nieorginalnością.
Nie wiadomo jaki przebieg, cena 17 000 PLN - bez możl. negocjacji.
Pozdrawiam