MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt cze 27, 2025 7:56 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
wiarus senior
Awatar użytkownika

W biały dzień, w centrum miasta jakiś pie******ny profan rozbebeszył mi zamek w drzwiach kierowcy próbując "pożyczyć" sobie mój samochód. Na szczęście nie udało mu się dostać do środka, ale szkody w postaci zniszczonego zamka i tak są.... nie mam siły na żaden komentarz, ale chętnie bym go dorwał w swoje ręce :evil:

Ex MB C124 '87 230CE
FSM 126el '95

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

a mojemu koledze swiezo wymalowana 115-ke potraktowali gwozdziem na parkingu!!!!

sa rezczy, ktorych ja nie zrozumiem nigdy w tym kraju!
pp

Tytuł:
wiarus junior

Brak słów,
moją (już teraz Żony) Renie malowałem 2 razy i trzeba by trzeci, dewastacja czy zawiść sąsiedzka tym właśnie się objawia.
Czy na zlot przyjadę moją Mercedes też podrapaną ?
Chyba wychodzi na to że trzeba w naszych autach mieszkać, Jak odżyje kupiej jej piękny garaż [oczko]

Tytuł:
kombatant

Ja rozumiem, ze haslo ten kraj jest niezmiernie popularne, ale...
1. I Wy w tym kraju zyjecie i jestescie czescia skladowa jego spoleczenstwa, ktore z kolei go tworzy...
2. Bydlo jakie chodzi badz to stadami badz to pojedynczo po ulicach nie jest cecha charakterystyczna tego krajul. Juz w platonskiej teori spolecznej wystepowalo, patrz piramida platonska, mimo iz spoleczenstwo w jakim zyl obecnie jest stawiano jako jakis wzor.
3. Ja tez bym nogi z ... itd.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

istnieje cos takiego jak cechy mentalne narodu, naprawde cos w tym jest!
polak nie potrafi przebaczac, i jest zawistny! (pisze ogolnie) to nie cechy narodowe jeno przywary. jak to kiedys zamachowski w jakims filmie powiedzial - za duzo wojen bylo! niewatpliwie ma to wplyw na zachowanie polakow-pseudo-patriotow, ktorzy moga nie tolerowac produktow niemieckich, szczegolnie tych firm ktore braly udzial w dzialaniach wojennych - nie rozumiejac pewnie ze one musialy to robic.

jednakze mercedes moze istniec bez niemiec, a odwrotnie?

benz stal sie sztuka budowania pojazdow; ile srodkow i pracy trzeba wlozyc aby one jezdzily i wygladaly porzadnie wiemy tylko my tutaj!

dlaczego rysuje sie samochody gwozdziami?
zazdrosc? nie sadze!
moda?
mysle ze brak ambicji i niedobor domow kultury w blokowiskach i duzych miastach....
czlowiek bez celu, pasji staje sie troche Inny!
to tyle,
pp

Tytuł:
kombatant

Nie mowie nie, ale:
Mieszkalem troche w Niemczech, bylem tez w innych krajach, i na podstawie tego co widzialem i sklyszalem od znajomych: nie tylko w polsce zjawiska takie wystepuja. Tam te zjawiska sa mimo domow kultury i lepiej dzialajacej policji...

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

To jest zawiść i chęć popsucia komuś czegoś co jest jego własnością. Nie sądze żeby to miało korzenie w nienawiści do Niemiec. Masz coś co ładnie wygląda (patrz Mercedes) idzie sobie koleś i myśli "ładny lakierek" nie to co na moim maluchu :evil: Bierze kawałek drutu i rysuje lakier na Meśku. Poczym ma satysfakcje, że ten czyjś samochód już nie jest taki ładny :cry:
P.S. Ja mam zawsze w bagażniku drewniany tłuczek do mięsa, oficjalnie jest to drewniany młotek, a nie oficjalnie........... [lanie] [mlotkowy]

W123 230E '82 "Vanishing Point"

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

No tak, tylko zazwyczaj nie dorwiesz takiego sq****syna na gorącym uczynku. Jakbym wiedział kto, to by mi nawet tłuczek do mięsa nie był potrzebny, poradziłbym sobie gołymi rękoma (podobno silni wzburzony człowiek ma w sobie niespożyte pokłady energii i siły [zlosnik] )......tylko niech ktoś mi pokaże tego delikwenta.....ja już będę wiedział, co z nim zrobić.

Ex MB C124 '87 230CE
FSM 126el '95

swój chłop

Mike_THE_GR8 pisze:
W bia³y dzieñ, w centrum miasta jaki¶ pie******ny profan rozbebeszy³ mi zamek w drzwiach kierowcy próbuj±c "po¿yczyæ" sobie mój samochód. Na szczê¶cie nie uda³o mu siê dostaæ do ¶rodka, ale szkody w postaci zniszczonego zamka i tak s±.... nie mam si³y na ¿aden komentarz, ale chêtnie bym go dorwa³ w swoje rêce :evil:

Witam

Panowie, Panowie (Panie tez) wszystkie przypadki opisane w tym watku to betka ....
Nadciaga nowa fala utrapienia. Otoz okazuje sie ze leciwe mietki sa bardzo dobrym zrodlem metali rowniez tych kolorowych. Otoz dokladnie wczoraj zadzwonil do mnie kolo w sprawie silnika (odsprzedazy szukanego przeze mnie m130923). Mial niekompletny silnik (bez pokrywy zaworow i kolektorow) bo zlomiarze mu zwineli.... zabic.

Mi natomiast osobiscie zaczely chromowane elementy ze 114 same dostawac nog (zamkniety parking na dobrym osiedlu w Wawie).

Takze moi drodzy wszystko przed nami (graficiarze rowniez)

Jednym slowem brak poszanowania dla cudzej wlasnosci (bo swojej nie maja).

Pozdrawiam

wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 550868
Mike_THE_GR8 pisze:
W biały dzień, w centrum miasta jakiś pie******ny profan rozbebeszył mi zamek w drzwiach kierowcy próbując "pożyczyć" sobie mój samochód. Na szczęście nie udało mu się dostać do środka, ale szkody w postaci zniszczonego zamka i tak są.... nie mam siły na żaden komentarz, ale chętnie bym go dorwał w swoje ręce :evil:

Polska, mieszkam w Polsce,
mieszkam tu,tu,tu.... [chory][chory][chory][oslabiony][wscieklosc] :evil:

To już dość stara piosenka Kazika Staszewskiego, ale jak większość jego kawałków nadal aktualna.
Niestety, takie debile są w naszym społeczeństwie i nie da się tego zmienić. A bardziej niepokojący jest fakt, że jest ich coraz więcej i nic na to nie wskazuje, że to się zmieni na lepsze [smutne] .
Takiego kmiecia, bezmózgowca, złodzieja to należy tylko lać i patrzeć czy równo puchnie. Po prostu w mordę, z kopa i nożem :evil:
Ale o czym tu gadać [oslabiony] ...
Dopóki w strzelaninie giną policjanci, a nie bandyci i im w najgorszym wypadku grozi dożywocie to nie będzie dobrze w tym kraju. I takie wyczyny w stylu dewastacja samochodu będą uchodzić bezkarnie. To tak apropo ostatnich smutnych wydarzeń kryminalnych...[smutne]

Pozdrawiam i współczuję [ok] . Dobrze, że tylko na zamku się skończyło.

W114 280 Automatic '73 "White Lady"
TDM 900 '07
"Lepiej w knajpie zabalować
niż w chałupie wykorkować"
"Mystic Festival" Wrocław 28.11.03

Tytuł:
swój chłop

No to przykre Mike. Szczególnie, że to również moje miasto...

Tytuł: new
swój chłop
Awatar użytkownika

witajce,
spiesze doniesc ze wlasnie skopano mi drzwi na parkingu przy markecie...
jak i moim sasiadom (a byly niezle fury, drogie!). pewnie staja tylem opierajac sie o woz i z buta - kto mocniej.
na szczescie mam malutkie wgniecenie w tylnych lewych drzwiach, sasiedzi wygladali gorzej. moze za moja ukochana zabral sie jakis amator???
nie komentuje tego, bo plakac mi sie chce, a poza tym niczego to nie zmieni.
UWAZAJCIE na takich parkingach zbiorowych, albo buse!
pp

wiarus junior

Witojcie panocki.
Myślę, że to jest zjawisko związane z wiekiem buntu. Ha już Was widzę ja nie, ja też nie. Nie twierdzę, że rysowaliście gwoździem. Ale wspomnijcie. Ktoś przecież otwierał butelki z mlekiem (tak, tak były takie kiedyś) i opierał je o drzwi - wiadomo co, jak delikwent otworzył te drzwi, ktoś łamał gałęzie, ktoś wybijał szyby. W tym wieku ludzie buntują się przeciw wszystkiemu i owładnięci są ogólnym "tumiwisizmem". Już nie długo zaczną pracować, zakładać rodziny i albo zaczną szanować swoją własność, na którą często ciężko pracowali, albo pójdą na piwo "pod klatkę". Ci pierwsi często będą narzekać, na młodzież (za naszych czasów tak nie było).

Nie zrozumcie mnie źle - na pewno nie bronię chuliganów i bandyctwa.

Każdy przez wiek buntu przechodzi. Wiem, że nie każdy niszczy czyjeś auta, ale jak pomyślicie to każdy z Was coś zmajstrował.

Ilu z Was chodzi nadal na sktóty po trawie?

Pozdrawiam
Konik

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

a ja moge otwierac dzwi tylko od strony kierowcy bo od strony pasazeraa ktos sie probowal wlamac ale sie mu nie udalo. :evil: nie bede robil tego narazie bo poco -- lepiej zrobic blacharke. a tak () mowiac to ile to bedzie kosztowalo?????

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Sebaa pisze:
Polska, mieszkam w Polsce,
mieszkam tu,tu,tu....

To już dość stara piosenka Kazika Staszewskiego, ale jak większość jego kawałków nadal aktualna.

No to widzę, kolego Sebaa, że mamy podobne zainteresowania muzyczne [zlosnik] Za mną ten kawałek chodzi zwłaszcza od ostatnich Juvenaliów [pub] [alkoholik] [gulgul] [puke2] ;)

Pawełek pisze:
No to przykre Mike. Szczególnie, że to również moje miasto...

No niestety, ale tyczy się to chyba wszystkich miast w Polsce naszej kochanej, zwłaszcza sądząc po wypowiedziach innych forumowiczów.

Że nie wspomnę o tym, ile elementó mój ojciec musiał już dokupić do swojej 124-ki. W ciągu 3 miesięcy użytkowania:
- pióro wycieraczki
- kierunkowskaz przedni prawy
- prawy wkład lusterka.
To również pozostanie bez komentarza....

Ex MB C124 '87 230CE
FSM 126el '95

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00