MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn lip 07, 2025 2:26 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Czyli nieptrzebnie sie wysilam tak?
A co ze Statoilem? Oni podobno jako jedyni poddają się niezależnym kontrolom i to dobrowolnie...
Co z Jetem? Mają najtańsze paliwo i to 95 i 98 w jednej cenie - "po prostu ameryka".
Co z Neste? Chyba strasznie upadło...a kiedys było jedną z lepszych stacji...

Tytuł:
weteran

Jet zdaje się od zawsze kupował paliwa w Polsce. BP kupuje też w naszych rafineriach i miesza z jakimiś komponentami a potem rozwozi na swoje stacje. O Neste i Statoilu nic nie wiem (poza tym i tak mają ceny z kosmosu).

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

wojz pisze:
. O Neste i Statoilu nic nie wiem (poza tym i tak mają ceny z kosmosu).

Hmmm... Wydawało mi się, ze Neste na swoich automatycznych stacjach ma ceny niższe niż u konkurencji :-? A jeżeli chodzi o Statoil, to na niektóych stacjach obowiązuje coś takiego jak "ceny weekendowe" i w weekendy jest znacznie taniej (staram się zawsze tak wycelować coby tankowanie przypadło w weekend - ostatnio nawet do Statoila z buta szedłem, bo oparów zabraklo 150m od stacji [zlosnik] )

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Neste jest drugie po Jecie pod względem atrakcyjności cen. Na Jecie 98 - 3.89 ostatnio, a na Neste 3.90. Tylko Neste jest samoobsługowe i ma tragiczne automaty, bo nie zbyt chętnie pobierają banknoty i przez to tankowanie trwa często 20 minut... :-? [szalone].
Ceny z kosmosu to ma Shell...

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Mitu pisze:
Neste jest drugie po Jecie pod względem atrakcyjności cen. Na Jecie 98 - 3.89 ostatnio, a na Neste 3.90. Tylko Neste jest samoobsługowe i ma tragiczne automaty, bo nie zbyt chętnie pobierają banknoty i przez to tankowanie trwa często 20 minut... :-? [szalone].
Ceny z kosmosu to ma Shell...

Shell to ostatnio ceny ma identyczne jak Orlen (nie mówię tu o V-poverach i inncyh takich cudach)... A jeżeli chodzi o Jet-a to ja się już zraziłem, jak wlałem sobie cały bak w Jaworznie i w Zakopanem paliwo wzięło i zamarzło :evil: Dobre musiało być...

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Właśnie V-power są drogie...i dlatego zastanawiam się czy nie uciec do Statoil, tylko nie wiem czy lepiej na 95 czy na 98 :-? ...

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Mitu pisze:
Właśnie V-power są drogie...i dlatego zastanawiam się czy nie uciec do Statoil, tylko nie wiem czy lepiej na 95 czy na 98 :-? ...

Tylko dlaczego na Statoil a nie na inne zagraniczne gdzie jest taniej bo raczej orlenu to ja tez nie lubie . Statoil sie nieczym nie wyroznia z posrod calej reszty(po za tym ze maja hoddogi [zlosnik] [zlosnik] ) A nawej juz wolal bym tankowac w orlenie 98 w weekendy podczas promocji 98 w cenie 95 ..

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

AMG pisze:
Tylko dlaczego na Statoil a nie na inne zagraniczne gdzie jest taniej bo raczej orlenu to ja tez nie lubie . Statoil sie nieczym nie wyroznia z posrod calej reszty(po za tym ze maja hoddogi [zlosnik] [zlosnik] ) A nawej juz wolal bym tankowac w orlenie 98 w weekendy podczas promocji 98 w cenie 95 ..

Dobre pytanie. Może reklama faktycznie zrobiła mi wodę z mózgu, ale Statoil jest jedynym koncernem paliwowym w Polsce, który regularnie i dobrowolnie poddaje sie kontrolom jakości u niezależnego eksperta (te kontrole zaczęły sie na długo przed skandalami z niską jakością paliw).
To chyba jest argument za...? :-?
P.S. Na Shellu też są hot-dogi, tylko mniej popularne...czy lepsze to nie wiem, bo jak wiesz staram się nie jadać takich wynalazków... :roll:

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Mitu pisze:
Statoil jest jedynym koncernem paliwowym w Polsce, który regularnie i dobrowolnie poddaje sie kontrolom jakości u niezależnego eksperta

A mnie to nie przekona bo nie wieze w to tak do konca .(kasa w kopecie [zlosnik] )

Dla mnie to te wszystkie stacje oszukuja jak moga i to niezaleznie od firmy dlatego staram sie zwracac szczegulna uwage na cene a nie na marke stacji.

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00