z braku czasu niewiele się dzieje ale wrzuce żeby nie było,że nie dzieje się nic. sezon "meczowy" się kończy więc i będzie więcej czasu na składanie. a i mam już praktycznie wszystko co potrzebne. bo jak sami zapewne to znacie,czasem robota stoi przez tydz bo brakuje jakiejś pierdoły za 5zł. a bez niej nie można wykonać kolejnej rzeczy i tak do usrania. ale już praktycznie z braków to przednia szyba z paskiem i tylny zderzak. bo ten który mam rozpada się w rękach. a remont nieszczęśnika wyniósł by ok 5tys. za tą cene można sprowadzić 2 komplety z usa. jednak jest szansa,że niedługo może uda mi się taki uzyskać od kolegi z forum. przedni też przydało by się pochromować. ale przynajmniej jest cały.
pokazuje i objaśniam
jak wspominałem,ze względu na warunki,lakierowanie odbywało się na raty. w tym tyg poszły ostatnie opryski tj na wnętrze i szyberdach. tera już wyklejanie matami wygłuszającymi i powolne składanie. wracając do szyberdachu to zagości elektryczny,dorobiony ze 126
na przednim pasie wylądowały ślizg haczyka maski i osłona dolna zamka. szczerze powiedziawszy to nawet nie widziałem o istnieniu tych elementów. wszystkie beczki jakie widywałem nie miały już tego. zapewne z biegiem czasu i eksploatacji odpadało to od auta.
dorobiłem wlepki na wzór starych. niestety brak jest jeszcze tych na silnik ale nie mam skąd wziąć wzoru. aha,te na słupku B nie były przyklejane po pijaku
fabrycznie też były tak niechlujnie przyklejone.
w międzyczsie udało mi się też zdobyć oryginalne uszczelki drzwi w bdb stanie więc założyłem zamiast wcześniej wspomnianych turasów. zakupiłem też nowe tureckie uszczelki prowadzące szyb. oby jakościowo okazały się takie jak wizualnie. bo wyglądają naprawde fachowo.
odwiedziłem też beczke z której kiedyś dokupiłem brakujące fotele w siennie. jako,ze beczka ta stała i marniała i lada chwila miała zakończyć swój żywot w chucie to zabrałem reszte sienny na przechowanie. z tego względu,że jest to dość rzadki materiał,a już tymbardziej w wydaniu kombi. fakt,że owym elementom daleko już do ideału ale lepiej niech leżą schowane. może kiedyś komuś się przydadzą.
https://postimg.org/image/b5myg14h1/]
[/url]