MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn lip 07, 2025 2:26 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek

Witajcie
Z racji braku konkretnej informacji na temat który mnie interesuje zadaje pytanie z tematu pewnie walkowane juz kilka razy ale nie doszukalem się konkretu a więc tak:
Pacjent : w114 280ce automat 114.073.12.....
Skrzynia chodzi ładnie ale czasem zdąży się zmiana nie jest płynna tylko czuć takie lekkie szarpniecie 2-3 biegiem a czasem idealnie obroty rosną i płynnie przechodzi wyżej dodam że to szarpniecie jest naprawdę delikatne i tutaj pytanie czy to winna jakiegoś wężyka od podciśnienia czy oleju bo w serwisie nie udzielono mi informacji jaki olej zalać i czy wymienia się filtr
Druga bolączką to stukanie dyfra przy dodaniu gazu -tylko w momencie dodania gazu po wcześniejszym opuszczeniu dodam że krzyżak na wale ok i podpora tez
No i to by było tyle ma chwile obecna tylko nie bijcie ze juz było bo szukałem ale do tego modelu nie widziałem tematu ;)

postmajtek

Taaak świetne to forum jest temat rozwiązany zanim ktoś łaskawie go zaakceptował ... do wywalenia

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00