MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw lip 10, 2025 8:19 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
nowy

Cześć,

To mój pierwszy post na tym forum, a więc najpierw się przedstawię. Mam na imię Kamil, mieszkam we Wrocławiu i zastanawiam się nad zakupem w114 coupe.
Czy ktoś z Szanownych forumowiczów mógłby wyrazić swoją opinię na temat egzemplarza oferowanego pod tym linkiem: http://otomoto.pl/mercedes-benz-250-ce- ... 11814.html ? Być może ktoś z Was oglądał ten samochód i mógłby podzielić się wrażeniami.

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

wiarus senior
Awatar użytkownika

Nie jest drogo ,ale sprzedający klamczuch,wiec trzeba zachować ostrożność.

swój chłop

No i raczej nastaw się że będzie to baza do remontu. Lepsza lub gorsza ale jednak baza do remontu. Pozdrowienia również z Wrclw

swój chłop
Awatar użytkownika

Witamy na forum [zlosnikok]
Na zdjęciach nie wygląda najgorzej i może wcale nie trzeba za dużo (gruntownie) od razu remontować tylko jeździć.

PS
Najlepsza jest podłoga bagażnika. Podłoga w miarę czarna, a mata od dołu cała ruda [zlosnikhihi]

swój chłop

rasch pisze:
Najlepsza jest podłoga bagażnika. Podłoga w miarę czarna, a mata od dołu cała ruda

I to wszystko w temacie. Zawsze podziwiam Was, bardziej doświadczonych za spostrzegawczość :)

Umówmy się ze takie auto nie kosztuje tyle w stanie nie wymagającym remontu. Chyba ze zmienić walutę :]

nowy

Dziękuję wszystkim za uwagi.

t.king pisze:
Nie jest drogo ,ale sprzedający klamczuch,wiec trzeba zachować ostrożność.

Czy możesz rozwinąć myśl? Co się nie zgadza z opisem? Dopiero zaczynam się uczyć wszystkich niuansów w114 coupe, więc proszę o wyrozumiałość.

JacekPlacek pisze:
No i raczej nastaw się że będzie to baza do remontu. Lepsza lub gorsza ale jednak baza do remontu. Pozdrowienia również z Wrclw

Miałem nadzieję na przejeżdżenie kilku sezonów przed remontem, ponieważ bardzo doskwiera mi brak "prawdziwego" samochodu. Chętnie spotkam się i dowiem czegoś więcej o w114 - wysłałem PW :)

Dodatkowo mam kilka pytań:
1. Czy rozróżniamy egzemplarze mniej i bardziej pożądane pod względem silnika, wyposażenia i skrzyni biegów? Jakie egzemplarze są najbardziej poszukiwane?
2. Czy prawdą jest, że w114 awansowało na pełnoprawnego klasyka wg MB, a tym samym ceny oryginalnych części poszybowały w górę?
3. Na co zwracać szczególną uwagę, jeśli chodzi o korozję?
4. Czy ktoś z forumowiczów sprzedaje lub nosi się z zamiarem sprzedaży w114 coupe nie wymagającej wkładu finansowego?
5. Czy można rozkodować wyposażenie, kolor i wersję silnikową "online" na podstawie VIN'u?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00