MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob lip 05, 2025 12:17 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Numer GG: 3764542
laudan pisze:
adi pisze:
Hey!
Producentem jest POLMOSTRÓW. Tłumiki są robione z blachy aluminiowej (nie mylić z blachą aluminiowaną!! ). Tłumiki są bardzo dobre.

Czyzby sie poprawili [zlosnik] ? U mnie ostrowskie tlumiki wytrzymywaly 2 zimy, poza tym zawsze byly trudnosci z zalozeniem, bo mieli wadliwy szyblon i zawsze trzeba bylo pomoc palnikiem, bo inaczej pukal w podloge. Cos za cos. Cena super, ale reszta troche mniej.

W takim razie poprawili jakość. Nie słyszałem o takich numerach z tymi tłumikami. Na pewno Płóciennik?? Ja sam kiedyś kupiłem jakiś rzemiślniczy lipny końcowy i bez palnika faktycznie się nie obyło.
Co do Polmostrowa nie mam zastrzeżeń - szczególnie kolega z działu reklamacji w mojej firmie [zlosnik] (nie ma przez nich dodatkowej roboty)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

damian pisze:
No to ja się wtrące. Adi do 126 SEC z Polmostrowa nie załatwi [zlosnik] . Niestety lipnie to wygląda. Jest końcowy ale z TESH'A za hmmm ten tego no jakby Ci Jarek powiedzieć - 1200 [szalone] . To tyle co możemy wykombinować.

Ino sie nie pozabijacie [zlosnik][hehe]
A cena to i tak niska - bo w oryginale wyglada to tak: przod 400+500, srodek 1700, i tyl 2500 [hehe]

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Numer GG: 3764542
Nie pozabijamy się. My jesteśmy jedna firma [zlosnik]. Cieszę się że podoba Ci się cena. Dodam jedno - zostały 2 ostatnie sztuki w tej cenie ;)

Tytuł:
Klubowicz

Jesli Polostrow i Plociennik z Ostrowa to to samo to nie mam najlepszego zdania o nich i nie tylko ja. Co prawda wczesniej mialem tlumiki stalowe (2 zimy i naginanie tlumika koncowego), teraz mam 1 aluminiowy i 2 stalowy, ale tez sie nie obylo bez naginania. U Tomali w wawie powiedzieli, ze u Pluciennika to normalka i ze te 2 zimy w moim przypadku to dosc dlugo. W kazdym badz razie 3 i 6 miesieczna grarancja tez mowi cos o wyrobach, ale nie twierdze, ze sie poprawili:) Na szczecie udalo mi sie zlapac w DE tlumik Ernsta za smieszne pieniadze i juz pewnie zapomne o nim na dluzej.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

damian pisze:
Nie pozabijamy się. My jesteśmy jedna firma [zlosnik]. Cieszę się że podoba Ci się cena. Dodam jedno - zostały 2 ostatnie sztuki w tej cenie ;)

Spokojnie - na razie nie planuje tej inwestycji, bo nie musze tego na gwalt robic [hehe]
A co to za firma TESH? Jak to sie ma jakosciowo do MBteile, albo do Bosala, czy Walkera?

I jeszcze z innej beczki - ile kosztowalby mnie koncowy tlumik do 230TE? Bo moj od samego poczatku byl do d**, ale z pospiechu taki zalozylem, jaki moglem od reki dostac (=polska manufaktura, i do diesla - bo do benzyny bylo ciezko.. znaczy, nie bylo)

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73

jareg@mb.org.pl

http://www.mb.org.pl/

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

laudan pisze:
Jesli Polostrow i Plociennik z Ostrowa to to samo to nie mam najlepszego zdania o nich i nie tylko ja. Co prawda wczesniej mialem tlumiki stalowe (2 zimy i naginanie tlumika koncowego), teraz mam 1 aluminiowy i 2 stalowy, ale tez sie nie obylo bez naginania. U Tomali w wawie powiedzieli, ze u Pluciennika to normalka i ze te 2 zimy w moim przypadku to dosc dlugo. W kazdym badz razie 3 i 6 miesieczna grarancja tez mowi cos o wyrobach, ale nie twierdze, ze sie poprawili:) Na szczecie udalo mi sie zlapac w DE tlumik Ernsta za smieszne pieniadze i juz pewnie zapomne o nim na dluzej.

Ostrów na pewno robi z najlepszej jakosci blachy (z tej samej co robia hamulce do wagonow kolejowych) Blacha wedruje bezposrednio za plot faryki wagonow do licznych warsztatow od wydechow. Polecam sie pospieszyc z zakupem, bo fabryka wagonow jest w upadlosci i niedlugo skonczy sie surowiec. Powaznie bardzo dobre wydechy.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00