MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 8:06 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 282 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 1319 Następna
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

SZARY pisze:
Tak w ogóle ktoś z forum ma lub miał W211. Jakie są Wasze opinie o tym modelu?

270 CDI to zwykły traktor idealny "pod słupek" tak jak wszystkie merce w sedanie z dieslem [hihi]

Dla tych co nie widzą haczyka - widać na pierwszym zdjęciu już, chyba że nie znacie się na mercedesach [jezyk5]

Mechanika, Instalacje LPG, Holowanie 24/7

weteran
Awatar użytkownika

już wiem, ktoś ze zwykłego balerona zrobił e klasse, ale myślę że źle odczytujecie jego intencje. On nie chciał nikogo wprowadzać w błąd, po prostu jak spawał połówki to z tego co było.

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

wiarus junior
Awatar użytkownika

[zlosnikok]

swój chłop
Awatar użytkownika

Panowie, zasmucacie mnie :-) Naprawdę nic nie widzicie? Poczekam jeszcze trochę, bo ufam, że znajdzie się ktoś, kto ujrzy przedstawienie, a nie pojedynczą grę :-) Tak trochę przenośnią. Później napiszę gdzie jest szkopuł, a jest wielki. Cholera, zrobiła się z tego zagadka :-)

heniekx, diesel w moim przypadku odpada. Miałem już W202 i dziękuję. Głównie kląłem na brak mocy. Już nie pamiętam ile tam było śmiesznych KM, chyba 75, czy coś tam, nie ma o czym pisać...

MERCEDES C124 320 coupe 1995 - ojca
MERCEDES W203 C180 2.0 2001 Elegance -ex
MERCEDES W202 200D 1995 Elegance -ex

wiarus junior
Awatar użytkownika

Paaanowie ten ulep to W211 2002 z poliftowym ryjem !!!
heniekx pisze:
widać na pierwszym zdjęciu już,

ale w ogłoszeniu jest napisane że z wypasu posiada "lift" tylko nie napisane ile cali [hihi] [hihi] [hihi]

Teraz proszę mi przesłać na konto milion baksów.

postmistrz
Awatar użytkownika

Ale pociągnijmy ten temat dalej.

Ten piękny przód jest za to od avantgarde, bo listewki w Kutnie też przylifcili.
Stoff w kratkę łamany z MB-Texem jest od classica. A jak jest od classica, auto jest czarne i jest na ropę, to co??
To bierzemy zdjęcie briefu, ze zdjęcia bierzemy nazwisko, a z googla bierzemy informację że właścicielem była pani z Czarnogóry, która w Hesji prowadzi knajpę nomen omen o nazwie Montenegro.

I teraz ide o zakład, gdyby zadzwonić do pani Anki Matijasevic, to najpóźniej w szóstym zdaniu powiedziałaby, ze zanim po Mercedesa przyjechał z lawetą, piterkiem i kanapkami Stefan Z. z Kutna, to auto od nowości robiło w Schwalmstadt za knajpianą taksówę, ale któregoś dnia walło dzika, następnie wpadło do rowu, po czym zahaczyło o brzozę. Zdjęcia zmasakrowanego przodu są jeszcze na jej ajfonie.

Czasem naprawdę żąłuję, że widząc takie ogłoszenie na allegro, nie jaram się, że za 29 tysi można mieć zajebistą E-Klasę prosto z Rajchu po jednym właścicielu, ale pocieszam się, że może kraj, w którym dziesięcioletnia, kombinowana taksówka "przyciąga uwagę" do tego stopnia, że sprzedawca napierdział jej jakieś sto zdjęć, też do końca nie jest jeszcze normalny.

Także trzymam kciuki za autora wątku i już nie mogę się doczekać, jak urządzimy tu sobie mały roast. Zdrav!

wiarus senior

miałem się nie udzielać ale jednak po 11 stronach nie wytrzymałem. w temacie w211 w 2013r przeżyłem dwa poszukiwania takiego auta w rodzinie, powód: "bo w220 jest awaryjne i S-ką to jeżdżą burżuje, a w211 to takie nowsze w124" więc brat w końcu kupił ale nie za 29999PLN tylko trochę więcej i z przebiegiem 400tys bo taki przypominał samochód, a 10 poprzednich nie. siostra po 4 miesiącach szukania( i obejrzeniu z 30szt) kupiła w końcu coś co przypominało samochód za jakieś 30tys ale przy próbie przerejestrowania okazało się że się nie da, bo właścicielem to w sumie jest komornik, a nie ten koleś widniejący w dowodzie. dodam że od 2 lat moja żona jeździ tym rozpadającym się truchłem w220 i jak się przejechała w211 to po zachwycie przy właścicielu, mi powiedziała "dobrze, że my nie mamy takiego"

p.s. przez te 2 lata w w220 z silnikiem M113 awarii uległ czujnik położenia wału ( auto zgasło i odpaliło bez problemu ale komputer powiedział że to jego wina) - koszt 28PLN na allegro.

wiarus junior
Awatar użytkownika

_me: how_ pisze:
Stoff w kratkę łamany z MB-Texem jest od classica.

To jest chyba Avantgardowa szmata.
właścicielem była pani z Czarnogóry, która w Hesji prowadzi knajpę nomen omen o nazwie Montenegro.

Wujaszek google wie wszystko [zlosnik] ale za pomysł sprawdzenia oddam Ci milion baksów jak sam je już dostanę [zlosnik]
zanim po Mercedesa przyjechał z lawetą, piterkiem i kanapkami Stefan Z. z Kutna

Predzej Pani właścicielka rozbiła umyślnie 10 letni wóz, dostała troszkę pachnących "jurków" i kupiła zupełnie nowy w Autohausie i pijąc kawę cieszyła się że już po 30 latach jej "saksów" stać ją na kolejnego nowego merola. Wracając do auta: stało na parkingu firmy Abschleppdienst Hans Klose od momentu umyślnego wypadku, po oględzinach fachowca z Dekry wykupił je Hans a następnie napisał maila do Stefana Z. (transvip69 - nick z allegro) i sprzedał przynajmniej 2 razy drożej [hihi]
Sokol pisze:
po zachwycie przy właścicielu, mi powiedziała "dobrze, że my nie mamy takiego"

Co racja to fakt - eska to to nie jest
Sokol pisze:
przez te 2 lata w w220 z silnikiem M113 awarii uległ czujnik położenia wału

Sporadyczna usterka - nie dotyka wszystkich egzemplarzy, są przynajmniej dwa rodzaje czujników a dostęp do wymiany bajeczny.

postmistrz
Awatar użytkownika

heniekx pisze:
Predzej Pani właścicielka rozbiła umyślnie 10 letni wóz, dostała troszkę pachnących "jurków" i kupiła zupełnie nowy w Autohausie i pijąc kawę cieszyła się że już po 30 latach jej "saksów" stać ją na kolejnego nowego merola.

A to akurat bardzo mnie ciekawi, bo słyszę to już któryś raz.

Wg mnie ta teoria zastąpiła tekst z lat 80-tych i 90-tych, że: nie sprzedam panu tego Mercedesa, bo do takiego jednego, to przyjechała psze pana delegacja ze Stuttgartu, dała mu za to jego auto robiące od dekady za kurnik fabrycznie nowego merola prosto z taśmy.

Doprawdy, nie znam kraju na świecie, w którym jak umyślnie rozwalisz dziesięcioletnie auto, to dostaniesz nowe tej samej klasy. Jestem pewien, że nawet jak zrobisz to nieumyślnie, to tez tak się nie stanie. Gdyby tak było, to co drugi Niemiec nie miałby obu jedynek, za to nowe auto.

wiarus senior
Awatar użytkownika

po czym zahaczyło o brzozę

O TĘ brzozę?
[szalone]

W124 280TE '92 - Oliwka - ex
W124 300TD '92 - Czarna Wdowa - ex

postmistrz
Awatar użytkownika

Macie racje redaktorze Dziawer, to nie był najsczęśliwszy przykład. Przeprasam.

W takim razie auto zahaczyło o jakiś inny baum. Na przykład o tannenbaum!

wiarus senior
Awatar użytkownika

tannenbaum

a może wunderbaum - zapach new car [zlosnik]

"litr benzyny wlej do żył żebys zły i twardy był"

wiarus junior
Awatar użytkownika

A to akurat bardzo mnie ciekawi, bo słyszę to już któryś raz.
Nie zwróciłeś uwagi na baaardzo dużą różnicę w cenach aut 10-letnich i 11-letnich ?

Kiedyś miałem kupić Audi A6 właśnie takie 10 letnie ale ... wszystko było dogadane w taki sposób że jak skończy się TUV to zabieram auto od tego strasznego niemca z DDR (czyli za 3 miesiące jakoś) [hihi] zapomniałem zadzwonić na czas i ocknąłem się jakoś dwa tygodnie później, wtedy zadzwoniłem i dowiedziałem się że "wczoraj mężowi jak stał na światłach to najechali na tył i samochód trafił do ubezpieczalni". Nie dali mu może tyle żeby na nowe wystarczyło ale parę tysiaczków zainkasował - jakieś dwa razy tyle ile wziąłby ode mnie [hihi]

postmistrz
Awatar użytkownika

Bo ty słabo płacisz. Poza tym coś kręcisz. To jak będzie po niemiecku: wczoraj mężowi jak stał na światłach to najechali na tył i samochód trafił do ubezpieczalni?

wiarus junior
Awatar użytkownika

To ile płacę to jedno a drugie to że stary niemiaszek miał ciut młodszą żonę importowaną z Polski [jezyk5] Auto zostało zabrane przez ADAC i tak już zostało u holownika na placu. Reszta mnie nie interesowała - nie zwożę aut po dzwonie.
Z ciekawostek to muszę dodać że kilka razy zdarzyło mi się dzwonić po auto i rozmowa odbywała się po "naszemu" [hihi]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 282 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 1319 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00