Pojawił się kilka dni temu 300TE24,sam chciałem go kupić ale się spóźniłem.
To była ciekawa oferta jakby okazja bardzo szybko zniknął niestety ,ale jak widać można coś trafić.
Myślę, że takie wymagania jak wąska listwa zostaw na boku.
Szukaj 300TE tak jak chcesz, ale raczej bez lpg lub z blosem, tamten wspomniany miał igs, taka sekwencja do KE.
Z welurem trudno znaleźć jakiekolwiek 124, gdybs suzkała coupe to akurat ja mam taki jaki Ci pasuje poza kształtem nadwozia:)
Skórę szybciej znajdziesz w kombi niz welur, a szmata wbrew pozorom nie jest taka zła, przynajmniej najbardziej praktyczna z tych trzech materiałów.
Jeśli już coś znajdziesz , to zwróć uwagę na rdzę w wnękach bagażnika , wokół otworów na lewarek , i w okolicy serwa oraz akumulatora.
Reszte wychwyci ktoś dośc obeznany lub facet na stacji diagnostycznej.
Tylne zawieszenie przy tym silniku szybciej się zurzywa itp.
Unikaj 4matic , dużej korozji i auta z zamontowana instalacją gazową.
Odpóśc listwę ,kolor, wnętrze , to kryteria przy trochę droższych samochodach .Tu szukaj tylko stanu technicznego.Jak zadbany to z czasem sobie powymieniasz na welur czy tam inne dodatki.
Ogólnie patrząc na 124 to modeu T jest spory wybór i maja często spory wypas.
Ewentualnie szukaj modelu tzw.e klasy.
220 150 koni niewiele ustepuje 300, a łatwo sie gazuje sekwencją ,ale z kolei szybciej rdzewieje.
Najlepszy byłby 320TE ,ale najdroższy w zakupie i utrzymaniu, chocby wahacze zintegrowane ze sworzniem, czy wiązka silnika.
Cena to czesto wynik wyobraźni sprzedawcy.
Trzeba oglądac, macac itp. Taki za 7 tysięcy może byc w lepszej kondycji niz ten za 12.
Ten o którym wspomniałem na początku byl za 6400, z alu 18 amg 8400.
Jedynie co miał to manual,ale za to getrag z jedynką w dół.
Szukaj szukaj, czasem cos wklej w wątek to Ci podpowiedzą rozkminiacze zdjęć.
![[palacz]](./images/smilies/palacz.gif)