joszko pisze:
Po prostu chcemy tańszego paliwa.
Nie będziesz mieć tańszego paliwa i tyle. Nie pozwolą Ci choćby Niemcy, żeby Berlińczyk mykal do Szczecina co dwa dni po 200litrów wachy za 3 zlote.
kompressor pisze:
Trochę generalizujesz Bukol.
Zupelnie nie generalizuje. Tak po prostu jest.
WLD_Wlodi pisze:
Gdyby w 1939r ludzie mieli takie podejście, to dziś zamiast dzień dobry mówiłbyś Guten Tag, a wchodząc do garażu: "Meine Mercedes ist Groß".
Jak już teoretyzujemy i stereotypujemy: zamiast podkulić ogon, jak teraz wobec Stanów i Unii to się zachciało kolejnej prowadzonej po ułańsku wojny bez sojuszników. W której sprzedał nas KAŻDY za czapkę śliwek. I co masz teraz z "Dzień dobry"?
Wali Cię w dupę własny rząd, samorząd, urząd... Sąsiad Cię nienawidzi i życzy źle, bo masz lepiej od niego. Zamiast placić Krzyżakowi dziesięcinę, placisz
osiedziesięcinę ZUSowi.
Jak stereotypy, to lecimy dalej.
Mnie z "Polski B" zaoranej przez każdy możliwy ustrój i narodowość uważa się za niezaradnego Ukraińca w berecie z antenką, którzy przeżera dobrobyt wytwarzany w Polsce A a bambry i lebry z zachodu korzystające z pozostalości pruskiego Ordnungu i jego licznych materialnych pozostalości prezentują się jako wzór zaradności i przedsiębiorczości.
Ja w każdej chwili podpiszę Volkslistę i zakapuję każdego Latę, Łyżwińskiego, Kaczyńskiego, Bagsika, panią ze skarbówki co się myli i pana Wladka, który oszukuje na wodomierzach i innych, którzy mnie i resztę rodaków okradają i oszukują.
Nie piszmy Państwo tylko polski rząd. Państwo to my.
I jak protestować ma ktoś zamiar, to proponuję w Plocku bramę glówną zablokować albo Wiejską zaatakować. Tam się robią decyzję a nie bogu ducha winnych maluczkich dręczyć.
I koniecznie do tego fejsbuk, chińskie koszulki z walczącymi haslami i twittowanie o postępach w protescie.
Pisalem to już gdzieś nawet - osiągnięto idealnie zgodną z zalożeniami możnych i wladnych
Individual Thought Pattern. Nawet niezadowolonych już zaprogramowano i ustawiono.
Albo się robi jak w RAFie, albo wchodzi w struktury wladzy i tam walczy a nie gromadzi kasę albo się siedzi cicho i robi pańszczyznę dalej w milczeniu.
Tak strasznie mnie wpierd.... takie protestowanie.