MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 29, 2025 4:11 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5
Autor Wiadomość
weteran
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Adam ktoś Ci się na konto włamał czy masz dużo słabszy dzień niż zwykle? Jakby nie to, że się znamy to w odpowiedni sposób bym to skomentował.

U mnie wszystko w najlepszym porządku !

To jest brutalna prawda, rozumiem że może niewygodna.

Jak warszawiak kupi działke na wsi to zaraz jest gadanie co ten "cham" tutaj chce, i niech wraca do siebie a w Warszawa musi przyjąć i wchłonąć wszytskich.

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

kombatant
Awatar użytkownika

AMG pisze:
U mnie wszystko w najlepszym porządku !

To jest brutalna prawda, rozumiem że może niewygodna.

Jak warszawiak kupi działke na wsi to zaraz jest gadanie co ten "cham" tutaj chce, i niech wraca do siebie a w Warszawa musi przyjąć i wchłonąć wszytskich.

Powiem dosadnie, i najwyżej dostanę ostrzeżenie, ale chyba Ci Adam ku*wa na głowę siadło.
Nie zacznę uogólniać tak jak to zrobiłeś, bo to jest na poziomie przedszkola, ale jakby nie te wszystkie chamy i wieśniaki przyjezdne jak przykładowo ja, nadal mieszkałbyś w rozpieprzonej powojennej dziurze i zbierałbyś cegły z nieodbudowanych budynków.

Płacę tu pieprzone podatki, przerejestrowałem tutaj siebie, żonę i dziecko. Jestem zarejestrowany we wszystkich urzędach i płace w związku z tym wyższe stawki na ubezpieczenia. Płace tutaj podatki, żebyś mógł swoim Mercedesem wyjechać na warszawskie drogi z, które również z moich pieniędzy są tu budowane.
Mój dziadek zapier**lał tutaj po wojnie i odbudowywał stolicę. Czy mam z tego powodu powiedzieć, że nalezy mi się Twoje miejsce parkingowe. Sory Adam, ale pierwszy raz usłyszałem z Twoich ust, tak buraczany tekst, że aż mi się na wymioty zebrało. I tacy ludzie nazywają siebie miastowymi ? To ja wolę być wieśniakiem, bo jak ktoś przyjeżdża do mojego rodzinnego miasta to przyjmuję go z otwartymi ramionami, a nie pluję na niego, że mi miejsce parkingowe zabrał.

A właśnie po takich tekstach tracę szacunek, że kiedyś się coś zmieni. Chciałbym widzieć to kwitnące miasto, bez przyjezdnych - byłoby zapewne wielkości Białegostoku albo Opola.

Czasem zastanawiam się, skąd w Was tyle jadu? Ale za chwilę stwierdzam, że w sumie mam to w dupie. To chyba jakiś miejscowy kompleks.

Klubowicz
Awatar użytkownika

Matko, AMG - dobrze, że Ty nie mieszkasz w Nowym Jorku.
Jest jeszcze większy problem, co ze mną? - nie mieszkam w Warszawie, nie pochodzę z Warszawy a mam tutaj firmę, zatrudniam - być może ludzie rdzennych a może nie - to co ze mną? co z drogami w moim przypadku? [zlosnikeh]
Mam coś na swoje usprawiedliwnienie - ja jeżdżę PKP!
Mam zrobic jakiś regulamin w firmie zakazujący jazdy samochodem do pracy? Sprawdzać metryki przy przyjęciach i zatrudniać wg. dzielnicy? No wiesz ja się dostosuję jestem szczęśliwy, że nie musiałem uzyskać zgody na założenie tutaj interesu to coś dla miasta zrobić mogę.

kombatant
Awatar użytkownika

ukaniu pisze:
Matko, AMG - dobrze, że Ty nie mieszkasz w Nowym Jorku.
Jest jeszcze większy problem, co ze mną? - nie mieszkam w Warszawie, nie pochodzę z Warszawy a mam tutaj firmę, zatrudniam - być może ludzie rdzennych a może nie - to co ze mną? co z drogami w moim przypadku? [zlosnikeh]
Mam coś na swoje usprawiedliwnienie - ja jeżdżę PKP!
Mam zrobic jakiś regulamin w firmie zakazujący jazdy samochodem do pracy? Sprawdzać metryki przy przyjęciach i zatrudniać wg. dzielnicy? No wiesz ja się dostosuję jestem szczęśliwy, że nie musiałem uzyskać zgody na założenie tutaj interesu to coś dla miasta zrobić mogę.

Jako przyjezdny burak nie powinieneś zabierać głosu w dyskusji - tylko rdzenni warszawiacy mają do tego prawo... żenada.

EDIT. Adam zgłoś projekt, albo ustawę, żeby stworzyć z Warszawy - Wielkie Księstwo Warszawskie i odciąć się od tej reszty wiejskiego pospólstwa. Będziecie tak samo zajebi**i jak San Marino albo nawet więcej - Watykan.

weteran
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Płacę tu pieprzone podatki, przerejestrowałem tutaj siebie, żonę i dziecko.

Niestety takich jak Ty jest mało większość przyjezdych mieszka w wynajmowanych mieszkaniach i nie płaci tu podatków.

WeebShut pisze:
Płace tutaj podatki, żebyś mógł swoim Mercedesem wyjechać na warszawskie drogi z, które również z moich pieniędzy są tu budowane.

Chyba płacisz na to aby samemu jeździć po wyremontowanych drogach. Ja sam płace za siebie.
WeebShut pisze:
Jako przyjezdny burak nie powinieneś zabierać głosu w dyskusji - tylko rdzenni warszawiacy mają do tego prawo... żenada.

Masz racje, żenada nie chodzi o podziały na lepszych czy gorszych, tych czy tamtych, a o to z jakich powodów po warszawie jeździ się tak a nie inaczej.

WeebShut pisze:
Adam zgłoś projekt, albo ustawę, żeby stworzyć z Warszawy - Wielkie Księstwo Warszawskie

Ja akurat mam zamiar wynieść się do małego miasta a ten pęd, szybki styl życia chętnie zostawie Wam.

www.bezkorozji.pl
535-466-616

kombatant
Awatar użytkownika

AMG pisze:
Niestety takich jak Ty jest mało większość przyjezdych mieszka w wynajmowanych mieszkaniach i nie płaci tu podatków.

Robiłeś statystyki? Czy odwołujesz się do swojego przeczucia?

AMG pisze:
Chyba płacisz na to aby samemu jeździć po wyremontowanych drogach. Ja sam płace za siebie.

W takim bądź razie nie mam prawa wyjeżdżać teraz do innych miast, bo podatki płace w Warszawie?
Adam zastanów się jakie bzdury piszesz, bo aż mi się ciśnienie podnosi jak to czytam.

AMG pisze:
Masz racje, żenada nie chodzi o podziały na lepszych czy gorszych, tych czy tamtych, a o to z jakich powodów po warszawie jeździ się tak a nie inaczej.

Po pierwsze jak tak hołubisz to miasto, to z czystego szacunku pisze się Warszawie.

A teraz powiedz mi obsrane chodniki przez psy to też wina przyjezdnych?
Tłok w autobusach to też wina przyjezdnych?
A może to że powstały buspasy i są korki na Łazienkowskiej to też wina przyjezdnych buraków?

Jestem obywatelem tego kraju i prawo do zamieszkiwania i zasiedlania wszystkich miast w tym kraju (w tym także Warszawy) mam takie samo jak Ty czy inni warszawiacy. A to co tu właśnie piszesz, to podział na lepszych i gorszych - tych super idealnych warszawiaków, którzy nawet srają na pachnąco - a przyjezdnych buraków ze wsi, co z gnojownikiem na kaloszach zasyfiają te wspaniałe warszawskie ulice.

AMG pisze:
Ja akurat mam zamiar wynieść się do małego miasta a ten pęd, szybki styl życia chętnie zostawie Wam.

I dzięki takim jak Ty będą się teraz tworzyć korki na drogach wyjazdowych.

weteran
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
I dzięki takim jak Ty będą się teraz tworzyć korki na drogach wyjazdowych.

Jak się wyniosę to tylko po to aby nie w tych korkach nie stać na zawsze.

WeebShut pisze:
Adam zastanów się jakie bzdury piszesz, bo aż mi się ciśnienie podnosi jak to czytam.

Mi też się podniosło jak cześć tego wątku przeczytałem... ale już koniec nie wdaję się w dalszą polemikę.

Temat dotyczy jazdy po stołecznych ulicach i niech tak pozostanie.

www.bezkorozji.pl
535-466-616

postmistrz
Awatar użytkownika

Zamykam tez temat ... zenujace wywody n.t. chamstwa i menelstwa. Rdzennych mieszkancow stolicy obrazilo conajmniej kilku kolegow nazywajac ich menelami, mentami, zulami itp. Walnijcie sie w leb!!!

PS - mieszkam w Holandii. Kraj ma kilka wad, n.p. pogode. I wiecie co Holendrzy mowia gdy sie narzeka? Skoro Ci sie nie podoba to wyjedz. Parafrazujac - skoro Ci sie nie podoba to nie przyjezdzaj. A ja, mimo ze absolutnie zamiejscowy i nie zaden wielki fan W-wy jestem, bede zawsze przeciwny chamstwu zywiacemu sie opluwaniem przyzwoitych ludzi.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5

Strefa czasowa UTC+02:00