Witam, chciałem się zorientować co moglibyście polecić na laptopa do diagnostyki.
Procesor z tego co mi wiadomo to 1Ghz będzie aż nadto, dysku będzie potrzebne około 120 GB (ale to nie problem bo można dokupić zewnętrzny) także może być nawet mniejszy. RAM 512 to już z górką, grafika nie jest ważna.
Do takich zadań słyszłem chwali się delle, których ostatnio na forum jest kilka do sprzedania, i tutaj pojawiają się pytania:
- czy stawiać na złącza typu COM i LPT, czy może na USB (na innych forach wypowiedzi są różne ale zazwyczaj polecane są starsze typy gniazd bo łatwiej je programować i łatwiej nawet dorobić jakieś przewody)
- gdzie zakupić kable, jakie oprogramowanie polecacie. (dodam że nie będę potrzebował przewodów do aut powyżej 2005 rocznika, przynajmniej na początku)
Dodam że chciałbym laptopa z metalową obudową i ze złączami w laptopie a nie np. w stacji matce do którego podłączany jest laptop za pomocą już swojego (dziwnego złącza), i z baterią trzymającą min. 1 h i najchętniej z ładowarką samochodową.
Najchętniej zakupiłbym całość może od kogoś kto się tym już nie zajmuje, mogę przeznaczyć na tą inwestycję max. 2,5 kpln
Za wszystkie sugestie z góry dziękuję, mile widziane linki, ew większe pliki gdyby ktoś miał to poproszę na
fronko77@o2.pl