MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw lip 31, 2025 12:38 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Odtwarzacz DVD
Klubowicz
Awatar użytkownika

Drodzy, szukam odtwarzacza DVD pod TV który ogarnie przez usb dysk zewnętrzny 1tb. Tylko bez fajerwerków, cos taniego i sprawdzonego.

Generalnie najlepszy Tv Samsung, ale skoro już masz to najlepiej kupić jakiegoś ACERa z wyjściem HDMI ( w promocji 999 zł brutto, a w wyprzedaży komisowej po orangeinternecie to i 800 ). A na walnym przetestujemy moją Mantę, HDMI ma, wejście USB też, 200 zł kosztowała.

weteran
Awatar użytkownika

Bodzio pisze:
A na walnym przetestujemy moją Mantę, HDMI ma, wejście USB też, 200 zł kosztowała.

Zdecydowanie odradzam Mantę. Początkowo sądziłem że jest akceptowalna, ale potem kupiłem duuużo tańszego Fergusona 890HX i jest to dużo solidniejszy produkt.

Manta ma tak głośny czytnik że mój telewizor ma czasem problemy by go "przekrzyczeć"...

PS
Ferguson ma jakieś tam wady, ale w cenie ok 130zł można przymknąć oko.

ex: W123 D30 '83, W126 E28 '83, S123 E23 '85, W201 E23 '92

Taki obrazek:

Mediamarkt Legnica, wchodzę i zaczynam pytać o różne głupoty, jakieś kodeki, standard polskich liter na wyświetlaczu, odesłali mnie do jednego faceta co się zna.

Podchodzę i od razu mówię, że mam dziwną płytę Full HD ale AVI CD i czy ma coś czym to poczytam, nie za drogie ale skuteczne.

Sony, Panasonic, Pioneer się poddały, poszliśmy na stoisko Blueray, z dyskami twardymi, ale też się poddały,
gość całkiem zrezygnowany, bo ceny podchodziły pod 8 tys a tu kicha więc usiadł ( ! ) i mówi, niech pomyślę.

Nagle wstał i z miną pewniaka mówi, że skoro wszyscy się poddali to już tylko jedno zostało "MANTA"
ale też się poddała chwilę potem i to wszystkie 5 modeli.

Obecnie mam Mantę Emperor II, cicha, pewna, poprzednia po 3 miesiącach co prawda się rozsypała, ale zawiozę do sklepu i wymienię na nową i tyle.
( po wymianie znów rok gwarancji ).

A dwa doświadczenia wyłacznie pozytywne to Samsung (telewizor u MaćKuza) co czyta o odtwarza absolutnie wszystko i dysk 1TB na USB to sam umie obsłużyć, a drugie to ACER 9", który na kablu VGA jak i na HDMI daje full HD 1920 x 1080 i Philips 40" ledwo wyrabia z kolorami.

Całość do podglądu na Walnym.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00