MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn cze 30, 2025 9:48 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Jak jest ciepło to tylko ja pieszczę swoją niunię i nie jeżdże na myjnię. Ale teraz jest na minusie i boję się ,żeby mi się szklanka nie zrobiła. Ja mam zaufaną myjnię i ZAWSZE!!!! jak tam jeżdże to mam autko dopieszczone na cacy (lepiej jakbym sam to robił). też byłem w piątek na myjce [zlosnik]

503 076 116

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Hehe... Im dalej na zachód i dalej od W-wy, tym taniej [zlosnik]

wystarczy, że podjedziesz np. do Sochaczewa - kiedyś skorzystałem i nie dość, że przepięknie wyczyścili i dokładnie wysuszyli(!) auto, to rachunek wystawili śmieszny - 13 PLN. Szkoda, że rzadko miewam po drodze [oczko]

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
Klubowicz

Idzik pisze:
wystarczy, że podjedziesz np. do Sochaczewa - kiedyś skorzystałem i nie dość, że przepięknie wyczyścili i dokładnie wysuszyli(!) auto, to rachunek wystawili śmieszny - 13 PLN. Szkoda, że rzadko miewam po drodze [oczko]

Na lopuszanskiej myja porzadnie za 15PLN, tylko nie latwo tam trafic, a konkurencje w poblizu bierze 25 [zlosnik]

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Ja myje sam albo oddaje na ręczną. Nigdy nie jeżdze na automat. Powodów jest pare ale podstawowy że bardzo zdziera sie lakier i po jakims czasie powstaja takie fajne kółeczka na szybach przez ktore nic nie widac w nocy bo ladnie rozpraszają swiatło [zlosnik] W Wawie faktycznie jest drogo ale to specyfika tego miejsca. Dlatego raz na jakiś czas oddaje do recznego mycia ale zazwyczaj robie to sam na Carmanie.
Tam placisz za czas mycia i myjesz sam. Udostepnione masz tylko stanowisko z Karcherem i róznymi specyfikami w zależnosci od programu.
Średnio zamykam się w kwocie 8-10 zl. Ale jak mam tylko pare złotych to i za 5 da sie umyć. Jedyny minus to ze nie ma suszenia. Ostatnio byłem na recznej myjni w Czestochowie, ten sam patent tylko że z obsługą za 14 zł. Nigdy jeszce tak dobrze nie miałem umytego samochodu. Najpierw spłukanie pod ciśnieniem , potem szamponik, czyszczenie gąbką, i drugie cisnieniowe spłukanie a potem reczne wytarcie miekką szmatką. U nas za taka kulturke placi sie ze prawie dwa razy tyle :cry:
Pozdrawiam
Futrzak

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
kubol1 pisze:
nie, 14
[zlosnik]

Hehe... Im dalej na zachód i dalej od W-wy, tym taniej [zlosnik]

No, powiedzmy, ale rowniez i od tej reguly sa wyjatki.
W trojmiescie probowalem wielu recznych ceny od mniej wiecej 15 do 35, jednak zasadniczo korzystam tylko z jednej, mam ja prawie pod nosem. Jakosc uslug jest na bardzo wysokim poziomie, auto jest starannie umyte, lacznie z progami i "futryna" bagaznika, dokladnie powycierane, w cenie mycie rowniez dywanikow. Koszt 18 za osobowy, 28 za busa. Czyszczenie wnetrza od 20 w gore.
Problemem sa tylko spore kolejki, jednak stalych klientow traktuja nalezycie - w przypadku passata zostawiam go i odbieram gotowego kiedy mi pasuje, kluczykow do dziadka nikomu do reki nie daje [zlosnik]
Ale kiedy tylko jest okazja nie ma to jak wlasnoreczne mycie!

[url=http://tinyurl.com/ynncqo]C wie cool[/url]
[url=http://tinyurl.com/yqlveg]T wie toll[/url]
[url=http://tinyurl.com/29p2sb]V wie volksschubkarre[/url]
[url=http://tinyurl.com/26282p]W wie... volvo[/url]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

ja myje tylko sam, nawet jak temp. jest w okolicy -3'C
wtedy wysokie cisnienie ze szlaucha zapobiega zamarznieciu warstwy piany, a na suszenie wjezdzam do garazu [zlosnik]
jak tylko temp. pozawala(5'C-co tej zimy we Wrocku zdarza sie czesto), to oprocz mycia dochodzi wlasnoreczne woskowanie-frajda na maxa
niestety czystym autkiem ciesze sie zwykle 2 dni, bo potem pada i jest bloto, ale dzis to juz 3 dzien i bedzie wiecej [zlosnik]
aha taka mala uwaga:
pojechalem w gory autem czystym, po drodze zamienilo sie w solniczke i blotniczke, ale jazda po nieodsniezonych drogach umyla mi autko dokladnie-milo sie zdziwilem

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
lysy2 pisze:
pojechalem w gory autem czystym, po drodze zamienilo sie w solniczke i blotniczke, ale jazda po nieodsniezonych drogach umyla mi autko dokladnie...

... dokładnie z brudu i lakieru [zlosnik] [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

lakier sie dziwnym trafem ostal [zlosnik]
dodam, ze jechalem po drodze z 15cm sniegu, a nie przez 1m zaspy :)

wolny wakat na beczkę :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00