Witam ! W połowie listopada 2010r, pomykałem sobie wieczorkiem swoim tzw.dupowozem /CC 700-96r/ z roboty,było już ciemno,padał deszcz i nagle z bocznej uliczki, wprost przed maskę wyskoczył mi młodziak Golfem,nie było szans wyhamować/nawet nie zdążyłem nacisnąć na pedał/ no i wielkie BUM centralnie w tył,myślałem że nie mam całego przodu,obłok pary wywaliło spod maski,młodzik chciał chyba prysnąć ale przyblokowało mu tylne koła i odjechał może ze 100 metrów i stanął z boku,próba polubownego załatwienia sprawy nie przyniosła rezultatu/bo jak sprawca określił-ja mu wjechałem w tył ! pominął nie zatrzymanie się na stopie i wymuszenie pierwszeństwa ! /więc zostało 112 i policja,która notabene zjawiła się po 15 minutach/tu brawo dla policji ! / skutek-900 pln mandat dla sprawcy ,dla przykładu chyba bo miał 19 lat,dla mnie protokół o zdarzeniu do odbioru na następny dzień w komendzie,jeszcze wieczorem zgłosiłem szkodę u ubezpieczyciela sprawcy / TUR ALIANZ / i zostałem poinformowany że likwidator umówi się ze mną w przeciągu 3 dni roboczych i faktycznie tak było,przyjechał gościu,obcykał wszystko,wypisał na miejscu wszystkie papierki i od razu podał swoją propozycję co do odszkodowania i czy się zgadzam z jego wyceną / pełna kultura -wielkie brawa dla TUR ALIANZ !/
No i meritum sprawy,uszkodzenia-zderzak,lekko maska,chłodnica z wentylatorem,wgięta lekko przednia belka,lekko napierzony prawy przedni błotnik,o dziwo lampy pozostały całe -na takie uderzenie to naprawdę niewiele,wartość auta ocenił mi na 1350 pln. zrobił szkodę całkowitą i do wypłaty 1000 pln, wszystko ,łącznie z wypłatą odszkodowania trwało 10 dni

, byłem naprawdę pod wielkim wrażeniem że tak miło-szybko-i co najważniejsze z korzyścią dla mnie,wszędzie słyszę że- trzeba walczyć ,kłócić się ,robią problemy/najwięcej podobno PZU/ a tu taka niespodzianka ! może podyktowane jest to niską wartością auta ,no ale liczy się profesjonalizm ! NIE DAJ BOŻE -nie robię tu reklamy ubezpieczycielowi, nie to było moją intencją, tylko moje pełne zadowolenie z odszkodowania, a propo za wszystkie potrzebne części zapłaciłem,oczywiście używki,140 pln !