Napewno warto odwiedzić Grenwich. Cutty Sarka widzialem przed spaleniem nie wiem jak wyglada nowy.
Warto też Tower żeby zobaczyc klejnoty

British museum wg mnie ciekawsze niz National galery ale oba warto zobaczyć.
Muzeum Historii Naturalnej raczej mnie zawiodło choć są fajne eksponaty typu model Wieloryba w skali 1:1.
Obok jest Muzeum Nauki, tez troche fajnych rzeczy lepsze niż to historyczne.
Katedra Westminsterska ma krótkie godziny otwarcia.
W centrum Londynu warto pojsc na LondonEye zeby zobaczyć Panorame miasta. Zaraz obok jest Akwarium Londynskie też ciekawe. W sumie malo kto sie spodziewa takiego obiektu w starym budynku i mysle że nawet mija bez zajrzenia.
Duxford polecam wszystkim czterema łapami. Warto spedzic cały dzień jesli choc ciut intersuja Cie samoloty lub ogólnie technika 20 wieku. Sa tez czołgi.
Dla rozrywki mozna też zaliczyć Legoland ale zaznaczam ze to dla małych dzieci no i Windsor który jest w tym samym miejscu.
London Transport Museum jest dosyc male ale przekrojowo wszystko mozna zobaczyć i stare pociagi metra i autobusy. Fajny jest symulator metra (do nauki jazdy) a mozna tez wsiąsc do najnowszego piętrusa za kierownicę.
Jesli chodzi o Piwo to wspomniany Guinness smakuje najlepiej w Dublinie w fabryce, świeży.
W Londynie natomiast jest pub w którym maja ponad 100 gatunków piwa z calego swiata więc jak trafisz... możesz nie wyjść. Szczególnie że w 90 procentach obsługa jest z Polski

Zdaje sie ze to był w SOHo które samo w sonbie jest ciekawe.
Generalnie żeby zwiedzic Londyn tydzień nie wystarcza. Dobrze że chociaz metro dojeżdza wszędzie.
Pozdrawiam
Futrzak