Cozi pisze:
Ogarniacie widzę temat ogrzewania postojowego, więc pozwólcie, że zapytam czy nie wiecie może dlaczego jak włączam webasto to nie włącza się wentylator we wnętrzu? Po przekręceniu stacyjki nie da się go włączyć...
(właśnie doczytałem, że nie masz BBW46).
Zostawię jednak poniższy opis dla innych, bo trochę czasu mi zajęło, zanim zwalczyłem drobne usterki BBW46.
Wentylator wlacza sie dopiero, gdy webasto podgrzeje troche plyn, nie od razu. Natomiast jesli nie włącza się po przekręceniu stacyjki, to prawdopodobnie ucieka Ci prąd. Samo webasto ma zabezpieczenie i nie uruchamia się przy rozładowanym akumulatorze; nie wiem gdzie jest pomiar tego prądu, ale zakładam, że w sterowniku. Czyli... miernik w łapę i pomierz prądy ZA trzema bezpiecznikami od webasto. są one w nogach pasazera, trzeba zdjac dywanik i odkrecic plastikowa maskownice (jeden plastikowy motylek na dole).
tam zobaczysz ustrojstwo z trzema bezpiecznikami. Gorny przewod jest zasilajacy, trzy dolne ida do sterowania. miernikiem musisz pomierzyc prad za kazdym z tych trzech, jesli bedzie ponizej nominalnego, to sterownik dostaje kota. Jesli tak bedzie, to papier scierny powinien przywrócić sprawność: trzeba oczyścić i bezpieczniki, i styki owych bezpieczników; tych ostatnich nie zaszkodzi trochę podgiąć.