lysy2 pisze:
...Maniek, a jak i ile warstw kladles tego bitexu i gdzie?
Jakiego Bitexu?
Pastę głuszącą układałem na całej podłodze, również na podciągach i na ścianie czołowej, przednich słupkach. Rozprowadza się je szpachelką, grubość warstwy ok 2- 3 mm. Na to nakleiłem 1 warstwę tzw "taśmy dekarskiej" z folią ALU. Dodatkowo pod orginalne dywaniki pod nogi tam gdzie z pianki głuszącej (fabrycznie podklejonej do dywaników) nic nie zostało przyklejałem mate z wełną o której pisał MacKuz w punkcie 3. Stosowałem także "Ciężkie maty bitumiczne" firmy Auto Plast (bodajrze) ale to głównie na przednich słupkach i ścianie czołowej oraz na blachach pod siedziskiem tylnym (niemalże identyczne masz zapewne fabrycznie przyklejone wewnątrz każdych drzwi - taki plasterek)
lysy2 pisze:
...
chodzi o to, ze ten bitex to 2mm grubosci-cienki, wiecej warstw np. pod noga sprawi, ze bedzie miekko w lecie i moze sie robic syf
Mam gumowe dywaniki (na dywanikach fabrycznych) i to dość skutecznie zabezpiecza przed dołkami. Poza tym nawet bez tych dywaników dołki są ale niewielkie i widoczne dopie gdy wyjmę dywaniki.Nie ma czegoś, czego się może też trochę obawiałem, czyli masakry w stylu mieszanki dywaników, smoły i czyichś butów które się do tego wszystkiego przkleiły i zostały.
lysy2 pisze:
...
z drugiej strony bitex jest ciezki i oklejenie 2-3 warstwami drzwi mocno je dociazy(nie twierdze, ze zawiasy sie urwa

ale trzeba sie bedzie nauczyc trzaskac drzwiami-czego nie znosze).
Wydaje mi się żę wprost przeciwnie. Im cięższe drzwi tym sięlżej zamykają bo mająwiększąbezwładność aby pokonć opory zamka.
lysy2 pisze:
...
pozatym najwazniejsze!!:
tego dziadostwa sie potem nie usunie bezproblemowo, a czasem trzba !
Wybacz
![[usmiech]](./images/smilies/usmiech.gif)
ale jeszcze nie musiałem więc nie wiem.
A na koniec powiem Ci że prawie każda osoba która miała kiedyś do czynienia ze 123 dieslem jak wsiada do Księżniczki to mówi...m. in. "O jak cicho"
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)