Po pierwszych kilku godzinach w garazu.
1) W fotelu rzeczywiscie byla nadlamana jedna rureczka, lecz jej nachodzace konce powodowaly wypchniecie siedzenia z lewej strony. Zalatwilem to przejsciowo, jednak musze wymienic fotel. Pisaliscie, lub tez ktos mi mowil, ze ciezko dostac Fotel ze sterowaniem, a do tego z taka tapicerka.
Czy mozna jakos wymienic rame ze zwyklego fotela i przelozyc bebechy? Czy radzicie szukania fotela ze sterowaniem do upadlego, ewentualnie z inna tapicerka+przelozenie?
2) Podajnik pasa jednak z odlegloscia nie ma problemu (wtedy pisalem na podstawie informacji od sprzedajacego, a pas w drodze powrotnej dzialal ok). Obecnym jego problemem jest tzw. "brak wyczucia". Czasem dziala prawidlowo, a niekiedy potrafi mi sie wysunac w trakcie jazdy np....Nalezy wtedy wyjac plastykowy podajnik, poczekac na stop silniczka, wlozyc i wtedy powraca do stanu poczatkowego. Moim zabiegiem bylo odlaczenie bolcowatego czujnika przy drzwiach. TO tez zabieg przejsciowy. Rozmawialem ze znajomym, ktory twierdzi, ze
to raczej wina sterownika - czy moge takowy dostac, nie kupujac od razu calego mechanizmu na allegro?3) Sprawy silnikowe zostawiam fachowcom.
Pytanie do was, czy polecacie kogos z Warszawy? Stawiam to pytanie, bo chcialbym znalezc taki zaklad/osobe, ktora pomoze mi wyremontowac autko, tez z pewnym zaangazowaniem, lub tez, jezeli to niemozliwe, to po prostu dobrze wykona swoja robote.
4) Niebawem jade do elektryka w celu zaprogramowania pilotow, tez napisze, czy to zalatwilo sprawe
5) Dzis zauwazylem, ze podczas uzycia CB radia, slysze wlasny silnik przy odbieranych wiadomosciach, do tego np. stojac na awaryjkach z odpalonym swiatelkiem w kabinie, lampka mruga w rytm awaryjek -
czyzby cos takiego jak regulator napiecia?
Kolego Georem,
Pewnie, ze kierowalem sie serduchem, bo nie jestem mistrzem motoryzacji. Edukuje sie w innym kierunku, zeby inni mogli zarobic, rowniez na mnie

Generalnie po auto pojechalem ze swoim lakiernikiem/mechanikiem, a ten egzemplarz kupilem od klubowicza z innego klubu. Myslalem, ze mniej spraw bedzie do roboty (ale czy duzo mam do wlozenia, okaze sie, przy robociznie). Poza moja minimalna wiedza, przyznam, ze poszedlem na ludzkie zaufanie i wstepny kosztorys.
a wiec:
Kupię: fotel z automatycznym sterowaniem, tapicerka sportline (moze byc rowniez inna)
Sprzedam: Radio Becker Grand Prix 2000 - stan bdb + kod
Jak zwykle, prosze o wasze rady i wtracenie sie w temat.
Pozdrawiam serdecznie,Filip