MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 01, 2025 12:23 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Za ok 2-3 tyg. kupuje mercedesa 123 i mam pytanie ile kosztuje ubezpieczenie tego auta, gdzie najlepiej go ubezpieczyć, przy jakich zniżkach i ile mniej więcej użytkownicy płacą, jest to dla mnie ważne bo sam niemiałem na siebie zarejestrowanego auta i zastanawiam sie ile będzie mnie kosztowało jego ubezpieczenie???

Tytuł:
Klubowicz

witaj

proponuje odwiedzic forum "Tu sie witamy" oraz najblizeszgo agenta ubezpieczeniowego (skladka, zalezy od firmy, rejonu, wieku i stazu bezszkodowej jazdy)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Generalnie chodzi mi o to że znajomy powiedział nie kupuj beczki bo zapłacisz ogromne ubezpieczenie, natomiast moja znajoma powiedziała ubezpiecz się w Allianz bo tam najtaniej ubezpieczają samochody niemieckie. Może jeszcze ktoś z maniaków mercedesowych wie gdzie można tanio ubezpieczyć beczke.

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Ja za swojego 280CE płacę w Allianz 2500zł (samo OC),z tym że mam zwyżkę 30%za staż kierowcy i 5% za łatność w ratach oraz to że jestem z Warszawy

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

630zl /rok za 230E w PZU
znizka za weterana, oraz za bezszkodowosc 30%
zadnych zwyzek

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Siemanko

Powiem Ci, że są takie cudowne firmy (agendy pośrednictwa), które mają podpisanie umowy z wszystkimi lub prawie wszystkimi ubezpieczycielami i na miejscu Pani Jola jest w stanie wskazać najbardziej korzystną ofertę dla Ciebie biorąc pod uwagę wiek, staż za kółkiem, miejsce zamieszkania itp.
Logika nakazuje myśleć w ten sposób, że za pośrednictwo zapłacisz więcej. Ja sam tak myślałem ale prawda jest inna. Zawarcie polisy OC poprzez taką agencję wynosi tyle samo co zawarcie umowy w macierzystej siedzibie firmy. Najprawdopodobniej ubezpieczyciel odpala dolę za złapanie klienta. Na tym to polega. Ty nic nie przepłacasz

Niedawno kupiłem sobie W201 i poszedłem to takiej firmy. Po kilku minutach Pani wyliczyła mi stawkę OC. Buty mi spadły, że tak tanio. Kryteriów stawki jest mnóstwo: kolor samochodu, czy właścicielem jest kobieta, czy jest składakiem itp (szczerze mówiąc każda firma ma inne). Składka za mojego Miecia wyszła wręcz iluzoryczna. OC mam z firmy Generalli. Z tego co wiem na rynku pojawiło się paru nowych ubezpieczycieli więc stawki na pewno jeszcze zjadą. Zdrowa konkurnecja [smiech]

Gdzie takie firmy znaleźć?

Na Śląsku "przedstawiciele handlowi" ww agencji przeważnie okupują urzędy miast (wydz. komunikacji), starostwa wręczając komu popadnie ulotki reklamowe.
Ja byłem jednym z tych leszczy co tą ulotkę dostał. Skorzystałem i jestem bardzo zadowolony.

Niegłupim też pomysłem jest ubezpieczenie samochodu na siebie i drugą osobę, która ma jakieś konkretne zniżki za bezszkodową jazdę.
Autko będzie miało żniżkę na OC odpowiadającą procentowej zniżce tej drugiej osoby, a Tobie będa leciały latka do uzyskania zniżki ale raty za OC będzisz płacił od początku o wiele mniejsze. Ja sam korzystam z tego typu "ulg". Problem tylko znaleźć taką osobę. Proponuję poszukać wśród najbliższych [usmiech]. Pamiętaj też o odpowiednim zredagowaniu umowy kupna-sprzedaży gdzie musi być 2 kupujących.

Myślę, że Ci trochę pojaśniało w głowie od mojego elaboratu

Pozdrawiam

ex. W201 2.0D 1987
ex. MB S124 250D 1990
ex. W124 220E 1993
ex. W202 C180 1994
ex. W210 E290 TD 1996

W124 250D 1988
W123 240D 1981
BMW E39 520i 1997
BMW E34 520i 1991
BMW E38 728iA 1998

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Dzięki za rady napweno skorzystam. Ogólne rzecz biorąc mam 22 lata prawo jazdy od 3 lat i zastanawiałem się czy rzeczywiście nie zapisać samochodu który kupię na moją matkę która ma już jakąś zniżkę, ja ze względu na wiek i na to że jeszcze nie miałem samochodu zapisanego na siebie podejrzewam że mogę trochę zapłacić, dlatego dbam o każdy grosz bo wtedy na dopieszczenie mercedesa zostanie więcej. [zlosnikz]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

najlepiej weź na mamusie i na siebie (jako współwłaściciel), będzie liczyła się zniżka mamusi a i Tobie będzie już leciało, ja polecam SAMOPOMOC, za 200D płaciłem za pół roku niecałe 250zł (przy 60% zniżki), aha
i najlepiej pojedź to mniejszej miejscowości :lol:

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

BECKER pisze:
aha
i najlepiej pojedź to mniejszej miejscowości :lol:

niec to nie da, ważne gdzie gość mieszka a nie gdzie się ubezpiecza

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

ja mieszkam w Dzierżoniowie a ubezpieczam się w Łagiewnikach , liczą mi stawke Łagiewnicką :lol:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00