MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw wrz 11, 2025 11:47 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Nemo pisze:
martinbbor pisze:
witajcie panowie. W tygodniu wymieniłem oba wahacze. Po zamontowaniu jak ręka odjął. Szarpania zniknęły [zlosnikz] czuć jeszcze przy prędkości lekkie bicia ale myślę że to już kwestia samych kół, tj wyważenie a nawet wymiana kapci bo te co mam to już odsłużyły. A z innej beczki co myślicie o bieżnikowanych oponach? Pytam bo słyszałem że z nimi problemy są typu właśnie z wyważaniem np itd..

Zdaję sobie sprawę z tego, że wypowiadam słowa niepopularne ale: Wiem, że właśnie w Koszalinie w ASO (Bielice) maja nowiuteńką maszynę do ustawiania kół. Może spróbuj. Mnie ostatnio tam zrobili naprawę dosyć porządnie. UNIKAJ JAK OGNIA warsztatu pana Roberta Kurasia warsztat na Koszalińskim Rokosowie (ul. Topolowa). Jeśli raz tam wjedziesz nigdy już nie wyjedziesz ze zrobionym porządnie autem. Jedno naprawia a drugie sprytnie psuje w ten sposób ma zawsze naiwnych klientów do naprawy. Do tego ma gatkę jak Sokrates a rękę do pieniędzy lekką jak listek jesienny. Ostrzegam Ciebie i innych. Jeśli jesteś z Koszalina lub okolic to unikaj także "warsztatu" na ul. Jabłoniowej 33. Kolejny wirtuoz od każdego samochodu. Do dzisiaj nie mogę naprawić tego co popsuł.

A co myślisz o "motomercu" na szczecińskiej w Koszalinie? Kojarzysz ten warsztat? Dzięki za info, tak jestem z okolic Koszalina :)

wiarus junior

martinbbor pisze:
UNIKAJ JAK OGNIA warsztatu pana Roberta Kurasia warsztat na Koszalińskim Rokosowie (ul. Topolowa). Jeśli raz tam wjedziesz nigdy już nie wyjedziesz ze zrobionym porządnie autem. Jedno naprawia a drugie sprytnie psuje w ten sposób ma zawsze naiwnych klientów do naprawy. Do tego ma gatkę jak Sokrates a rękę do pieniędzy lekką jak listek jesienny. Ostrzegam Ciebie i innych. Jeśli jesteś z Koszalina lub okolic to unikaj także "warsztatu" na ul. Jabłoniowej 33. Kolejny wirtuoz od każdego samochodu. Do dzisiaj nie mogę naprawić tego co popsuł.

Wpisz te uwagi do działu RANKING będzie przestroga dla innych.

swój chłop
Awatar użytkownika

martinbbor pisze:

A co myślisz o "motomercu" na szczecińskiej w Koszalinie? Kojarzysz ten warsztat? Dzięki za info, tak jestem z okolic Koszalina :)

Jeśli jest ta firma o której myślę (dawniej Młynarczyk) Specjalizował się najpierw wyłącznie w dieslach i dla taksówkarzy z którymi dobrze żył. Zabrali mu jednak prawo do używania szyldu "Mercedes" stąd zmiana nazwy. Trochę cwaniaczkuje ale, jeśli przypadkiem ma dobry humor i wyspanego mechanika to po japońsku (jako tako) naprawi. W ogóle w Koszalinie jest absolutna bryndza z a warsztatami dla Mercedes. Starzy już powymierali a młodzi nie mają o naszych modelach zielonego pojęcia. Szczególnie źle wygląda naprawa skrzyń biegów. Nawet a ASO nie potrafili (mimo naprawdę dobrych chęci) prawidłowo wyregulować mojej. No i jak wszędzie należy wszystkiego doglądać, pilnować i sprawdzać. Chcą dobrze, ale wychodzi im jak zawsze.

Skoro nie można być uniwersalnym i wiedzieć wszystkiego, co się da wiedzieć o wszystkim, to trzeba wiedzieć wszystkiego po trochu. O wiele bowiem piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym.

swój chłop
Awatar użytkownika

Heh, dokładnie jestem tego samego zdania. Mam takiego jednego mechanika, jak to się mówi "starej daty" i wolę takiemu dać co ma o wiele więcej pojęcia o mechanice z lat właśnie takich w126 niż "świeżo" upieczonym mechanikom.

Sytuacja z życia wzięta - miałem kiedyś problem z hamulcami - dałem jednemu żeby zrobił to spier*** do końca no i niestety musiałem szukać 2-óch całych zacisków przednich do swojego krążownika bo stare szlak trafił. Zabrałem się z tym do innego warsztatu - facet młody, polecany przez taksiarzy nawet tych starszych.. no to zaryzykowałem(zwróć uwagę na to słowo) i oddałem do roboty. Jak się klienci zabrali to jeden przez drugiego był mądrzejszy (starał się być). Ściągnęli koła, zaciski miałem od w123 - robota wcześniejszego właściciela (mniejsze nieco ale dawały radę) - to jak się tym panowie "magicy" zaczęli sugerować to stwierdzili, nie wiem jakim cudem, że i całą piastę i tzw. "nogę" tez mam od w123... Jak zaczęli mi wyliczać to nie wiedziałem gdzie góra gdzie dół. Jakże się uśmiałem jak klient pojechał na szrot, dorwał całą "nogę" od innej 380'tki(którą sam demontował na poczekaniu), przyjechał i zobaczył, że tarcza, piasta i cała reszta jest taka sama jak u mnie [zlosnik] . Więc sprawa zakończyła się tylko na wymianie zacisków (tym razem już od w126). Teraz tylko muszę dorwać 2 nowe tarcze na przód bo stare wiadomo starte nierówno przez inaczej ułożone klocki.

Od tamtej pory podchodzę do "młodych" z nutką sceptycyzmu co do starszych naszych gwiazdeczek. I zawsze staram się być przy dokonywanych naprawach - czyt. "Stoję i patrzę na ręce" :)

Co do zakładu "Młynarczyk" to nie jestem pewny czy o tym samym mówimy - ale mechanik nazywa się Mariusz Lipiński - obecnie MotoMerc na Szczecińskiej

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00