No to mogę się podzielić z wami tym co udało mi się zrobić

Otóż kupiłem uniwersalną antenę Made In China które na allegro są za 69zł Zaczęliśmy z kolegą podłączać kabelki i okazało się, że wszystko chodzi tak jak powinno więc zadowoleni zaczęliśmy montować wszystko do auta Kolega postanowił zrobić jeszcze jedną próbę poza autem i okazało się, że antena jakby straciła moc Trzeba było jej pomagać ręką i w jedną i w drugą stronę, A żeby było śmieszniej to po całkowitym złożeniu silnik pracował dalej przeskakując po ząbkach z głośnym terkotem Okazało się, że pęknięta jest obudowa, która powinna wszystko w środku dociskać a tak nie jest Zaczęliśmy więc na gorąco kleić obudowę ale nic to nie dało bo od naszych prób zjechały się ząbki na plastikowym kółku

Zrezygnowani postanowiliśmy rozłożyć starą oryginalną antenę Okazało się, że oprócz tego, że miałem złamany bat to nie działała bo bat był tak brudny, że silnik nie miał siły go ruszyć W głowach pojawił się szatański pomysł, żeby połączyć myśl chińską i niemiecką

i przełożyliśmy Chiński bat do niemieckiej anteny Wszystko wyczyściliśmy, poskręcaliśmy i okazało się, że pasuje bez problemu

Zostało tylko zamontować wszystko do auta i w ten oto sposób mam działającą oryginalną antenę Hirschmanna z chińskim batem

Przy okazji odkryłem fajną rzecz (pewnie większość z was to zna) a właściwie kolega mi podpowiedział Mianowicie jak przytrzyma się dłużej guzik na pilocie skierowany w stronę klamki to zamykają się szyby i szyberdach

) Ciekawe o jakich niespodziankach jeszcze się dowiem użytkując moje kombi

)