voytas pisze:
mark2222 napisał(a):
Druga rzecz to dobór odpowiedniej przepustnicy z TPS-em zamiast Solexa, mam kilka na oku ale i tak podstawę muszę dorobić.
Da się przeżyć bez TPS-a. W sumie nie odczuwam jakoś strasznie jego braku - można ustawić wzbogacenie na podstawie zmian ciśnienia w kolektorze.
Tak czy tak, zamiast Solexa muszę założyć jakąś przepustnicę, więc jakby był odrazu TPS to było by na plus
![[palacz]](./images/smilies/palacz.gif)
wczoraj listwa z M104 mi przyszła, więc powoli zabieram się do wytoczenia odpowiednich gniazd na wtryski, myślę że wydajność wtrysków z M104 powinna wystarczyć
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
jak i również uruchomiłem znajomego za wielką wodą co by taniej było
![[hihi]](./images/smilies/hihi.gif)
, rozmawiałem jeszcze z jednym gościem z innego forum, na chwilę obecną jest w fazie testów płytki V3.0 (obsługuje wtryski wysokoomowe i niskoomowe) co by było bardzo dobra alternatywą dla STAGa-300, na którego przymierzałem się już do kupna, więc się wstrzymałem
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
voytas pisze:
To faktycznie jest dobry pomysł. Można zrobić jeszcze ciekawiej - zamiast wtryskiwaczy K-Jet wsadzić dysze LPG - bezpośrednio nad zaworem
I właśnie też się nad tym zastanawiałem, trochę czytałem z tego linku co podrzucił
mojojojo13 pisze:
i jest jeszcze jedno specjalne forum na którym dowiesz się jakimi gratami się ratować i do kogo się udać:
http://lpg-forum.pl/index.php?sid=9b876 ... 0ba1afee9c
jakie możnaby zastosować wtryskiwacze gazowe ( pojedyńcze, na listwie) jak narazie jeszcze nie wiem
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)