MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn cze 30, 2025 3:10 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek

Panowie mam kłopot z zapłonem (380 V8 126) i moje podejrzenia padły na cewkę a, że moja znajomość z prądem w samochodzie nie jest zażyła więć proszę o rady i opinie.
Objawy: na cewce miedzy kablem od aparatu a resztą kabli przykręconych do cewki jest istna dyskoteka, jak odpali to jest tam ok. Gdy podczas kręcenia wyciągne świece i przyłoże od masy to iskry tam nie widać. Podczas odpalania paliwo wali z wydechu więć jest.

dzięki za rady i opinie

srebrny z elementami rdzy

pozdrawiam

Tytuł: Dyskoteka
swój chłop
Awatar użytkownika

Czesc ja tez mialem dyskoteke i poradzono mi wlasnie na forum bardzo pozyteczna kontrole mianowicie zakrecic silnikiem w zupelnie ciemnym pomieszczeniu lub ja zrobilem to pod golym niebem w ciemna noc ale moj merc palil wiec poradzilem sobie sam w taki sposob: zapalilem,otworzylem maske silnika i obserwowalem disco jeszcze mialem okazje dodac gazu i zjawisko sie zaostrzylo.Zlokalizowalem w ten sposob przebicia pomiedzy kablami WN i kopulka nie musze ci chyba mowic ze wszystkie te rzeczy ktore powoduja przebicie sa do wymiany oraz nalezy zagladnac pod kopulke i sprawdzic palec. Reszte wyjasnie ci jesli zaistnieje taka potrzeba najpierw wymien uszkodzone czesci i daj znac czy pomoglo u mnie nie pomoglo i szukam uszkodzenia dalej w moich poszukiwaniach zapedzilem sie na strone: http://wm.atr.bydgoszcz.pl/kmrip/ gdzie znajdziesz wiecej o poszukiwaniu usterek w ukl.zaplonowym pozdrawiam Pawel!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00