No to panowie...samochodzik już w pełni sprawny(tak mi się wydaje)
Zostawiłem go w dość porządnym warsztacie na tzw. inspekcję przed przeglądową (B4 MOT) bo kończy mi się MOT 30.03.2010 i...
mechanik ktory to czynił nie znalazł żadnych objawów złej funkcjonalności ASB, co lepsze pojazd nie wykazuje żadnych stuków czy luzów w całym zawieszeniu. Ogólnie był on pod wielkim wrażeniem ,że nie może się przyczepić do niczego
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
znając historię pojazdu, która by wskazywała na inne przypuszczenia

Tak czy owak uszczelnili mi wydech i teraz musze się wsłuchać czy silnik rzeczywiście pracuje...emisja spalin w normie, opony 5-6mm bieżnika, olej w silniku nowy semi-synth ,płyn w chłodnicy nowy, NIVO działa, cała elektryka działa, generalnie miło mnie to wszystko zaskoczyło.
Co do ASB to kiedy mechanior odbierał mi furkę spod domu , to podczas pierwszych 200m skrzynia wciąż trzymała bieg 2, dopiero potem cosik się odblokowało i następne kilometry zmiana była poprawna i nie wyczuwalna az do biegu 5tego. Możłiwe ze ma to związek z temperaturą oleju w skrzyni? Zalecił mi jednak nie zmieniać oleju i zostawić ten dośc mocno zawyżony poziom na jakiś czas, konkretnie to do własciwego przeglądu pod koniec marca, kiedy to wtedy mamy zmienić filtr,olej i uszczelkę. Powiedział również , że zawyzony poziom oleju w żadnym stopniu nie wpływa na pracę skrzyni i żę jest tam jakaś rurka odpowiedzialna za odprowadzenie nadwyżki oleju na zewnątrz...prawda to to?
Jestem mocno pozytywnie zaskoczony tym kombikiem i chyba go sobie zostawię
![[usmiech]](./images/smilies/usmiech.gif)
MB S123 280TE 82r.-GRÜN Gurke=OGÓR
MB S124 280TE 96r.-BeetrooT
http://mackuz.bolinko.org/is/img5/11764 ... CT7881.jpg