ukaniu pisze:
Wydaje mi się, że kolega Gienek naoglądał sie za dużo serialu Ranczo

A ja żyję i widzę RBHEN też. Mam znajomych którzy suma sumarum po latach kupowania ziemi stali sie obszarnikami.
Ktoś kto ma więcej niż reszta jest - wrogiem klasowym. To są lata indokrynacji. Nie ważne czy sąsiad co akurat woli pracować i zarabiać ziemią czy nowy - nie leży, nie pije - wróg.
chlopak, zobacz co mam w podpisie, mieszkam w wolominie, domu, garazu nie zamykam, samochody zawsze pootwierane, nic mi nigdy nie zginelo, tak samo zostawiam samochod na ulicy, nie pamietam kiedy radio chowalem, co do serialu to nie ogladam telewizji i moze dlatego mam odmienne zdanie, bo programy typu "uwaga" tylko szczuja ludzi.
Nie watpie ze moze tak nie byc, sa rozne miejsca mniej lub bardziej narazone na takie zdarzenia, wiec trzeba bylo zrobic rozeznanie, a nie teraz generalizowac i gadac ze wszyscy sa zli, kazdy Cie okradnie i wydasz majatek na ochrone.
Gdybym postawil merca na Brzeskiej w Wawie (nie ublizajac mieszkancom Brzeskiej) tez pewnie dlugo by nie postal, Wiekszosc o tym wie i ktos kto ma cos do stracenia omija ta okolice, chyba ze ktos chce cos celowo zgubic jak....
Wiec nie generalizujcie i nie gadajcie chlopakowi takich bzdur, zalosne jest to ze mieszkacie w swoim kraju i sami na siebie patrzycie jak na zlodziei, zreszta widze ze te funkiel nowki osiedla sa budowane jak fortece, zeby czasem ktos nie wszedl
Ludzie, sami sie nakrecacie
Moze poprostu Ty komus podpadles i sie na tobie mscili, ale oczywiscie nikt nie ma na tyle odwagi ze sam przed soba sie przyznal <br>
Dodano po 4 minutach.:<br>
WASYL pisze:
A, mnie wielokrotnie okradziono. Zmieniałem miejsca zakładałem nowe zabezpieczenia itd. itp. Ogólnie to w Polsce już tak jest i trzeba to wpisać w straty i przyzwyczaić się do tego. Nasza policja zawsze po około 3-4tyg. od zdarzenia przysyła pismo o umorzeniu postępowania z braku wykrycia sprawcy.
Także, drogi Robercie szukaj i kupuj. Wynajmować się nie opłaca Ja w sumie za warsztat i stodołę na auta w innym miejscu płace rocznie prawie 10 tyś. zł. Kilka lat i bym miał już swoją gospodarkę, także też się zastanawiam nad takim posunięciem.
Tylko, później się nie dziw jak zginie Ci coś pod Twoją nieobecność. Takie życie i takie realia w Naszym Kochanym Kraju.
nie genaralizuj, byles wszedzie?znasz wszystkich? ze wiesz jak jest w naszym kraju?