sewelbike pisze:
wau napisał:
A co ma to dać?? No i za co ma odpowiadać. masz jakiś pomysł tylko nie za bardzo wiem w która strone chcesz pojść.
Odpuscił bym marke vibe już po tym zdjęciu widać ze to hłam
OK nie ma tematu , poprostu taka myśl ale chyba pozbawiona sensu
Ale jednak była.. powiedz mi jaką masz koncepcje. Czy miałeś? Zawsze łatwiej bedzie mi coś podpowiedzieć.
sewelbike pisze:
wau napisał:
Jest jedna ,a co najśmieszniejsze czuć ją nadal w krzyżu.Dwa suby w aucie zwłaszcza tak oddalone bardzo cieżko by bylo spasować w fazie.Zawsze by coś uciekało.
jasne , wiec najpierw zobaczymy jak będzie to wyglądało w tym kufrze , jak będzie lipa , to spróbuje Twojego patentu ,wygląda wcale ciekawie
ale przedtem zapraszam do Poznania żbyś mogł sobie u mnie tego posłuchać.Nawet dał bym sie namówić zeby to u Ciebie przymieżyć to 4x M5 i sub wychodzi.
sewelbike pisze:
korektor
jeżeli w samochodzie coś chcesz korygowac to głównie faze (czas) .Bo tu najcześciej są babole pogrzebane.Choć ,żeby to bylo efektywne trzeba sie zastanowić jak ugryżć temat.Gdyż nadmierna ingerecja korekcja bez przygotowania systemu daje jeszcze wiekszy burdel.
Pierwsze co bym zrobił zastanowił bym sie co w tym systemie Ci jest faktycznie potrzebne.I pozbył bym się tego co jest tylko dla lepszego samo poczucia. nie upieram sie na system stricte stereo, jednak uważam to za dobrą baze wyjsciową. Zwłaszcza w samochodzie.
Masz jakąs koncepcje na to co chcesz i jak mieć??
Czy narazie to jest poprostu wrzuta ?? czy jest to też jakiś rys koncepcjny.
Uważam ,ze zamiast rozbijać sie o to co ma być z tyłu zbudował bym pożadny przód. Jeżeli jesteś zdecydowany zgwałcić troche auto.Zrobił bym panele ,dobrze wytłumnie drzwi z odzieleniem promieniowania tyłu mebrany. Pobawił bym sie tez wtedy z ukierunkowaniem tweetera.Wszyscy strasznie tesknią za tymi miejscami w desce.Ale z adaptacją ich związana jest pewna praca.Po pierwsze deska jest pewnie tak jak u mnie zrobiona z pianki i blachy.I ta balacha już sama sie siebie zaczyna grać ,do tego brak przygotowania miejsc powoduje Ci ,że przód mębrany gra normalnie ,a tyl gra miedzy szyba a deską.
Dobrze zbudowany system i dobrze nagrana płyta pozwala usłyszec to co ma byc z tyłu ,tam gdzie powinno być.Można go później roszerzyć o zestaw efektowy z tyłu ale to bym na ten moment odpuscił bo mozesz sobie nie poradzić.Na rynku pojawiło się ostanio urządznie które za ludzkie pieniądze potrafi fajnie zapanowac nad tego typu systemem.
sewelbike pisze:
a tak aprops może masz jakies propozycje jeśli chodzi o przetworniki
wiesz jako ,że przez jakiś czas sędziowałem zawody, źle sie czuje polecając konkretny sprzęt. Nie jestem przedstawicielem handlowym;).
Z duża niechcią , ale zwrócił bym uwage na marke dls w tej grupie do 700 złotych za zestaw ,robia całkiem przyzwoite rzeczy.I nie jest to marka z zadartym nosem tylko firma która robi sprzet do car audio.