witam i dzieki wam chlopaki za odpowiedzi zarowno w watku jak i na PW.Wspomniany powyzej problem tyczy sie jednego z naszych kolegow o ile w tym przypadku mozna go tak nazwac. Posluguje sie on nickiem kroliczy i ma swoje konto na allegro pod nazwa "damianeczek" i jest z Gdanska. Mialem okazje wejsc w nim w interes allegrowy dotyczacy oryginalnych felg "barockow" 14ek, ktore to wystawil jakis czas temu na sprzedaz. Felgi mialy byc oryginalne i odnowione co bylo widac na zalaczonych w opisie fotkach. Ustalilismy cene na 550zl z przesylka. Kase przelalem blyskawicznie jak zawsze 12.08 i czekalem na towar, krory to jak zapewnial sprzedajacy mialy dotrzec szybko, nawet bardzo jak stalo w opisie:"wysyłka 24h po zaksięgowaniu wpłaty".
I od tamtej pory wlasciwie kontakt sie urwal.Nie odpowiada na maile,telefon, ktory podal jest w kolko wylaczony,albo nikt nie odbiera. Choc przed tranzakcja bylo milo i kulturalnie. Dziekuje,prosze,pozdrawiam,z powazaniem i takie tam.
Kiedy to juz bylem mysli, ze nigdy nic nie przyjdzie o dziwo 02.09, a wiec 2,5tygodnia po przelaniu pieniedzy, na ktory mam oczywiscie dowod wplaty, felgi nagle doszly. Moja radosc trwala do momentu ich rozpakowania czyli 2minuty, kiedy to okazalo sie, ze zamiast oryginalnych i odrestaurowanych Fuchs-ow, dostalem fusy, w prawie doslownym tego slowa znaczeniu,a to dlatego, ze byly to "barocki"firmy Ronal,ATS,Centra i jedna NO NAME w stanie dalekim od tego co widzialem na zalaczonych w opisie zdjeciach i fotkach doslanych mi na moja prosbe dodatkowo przez damianeczka.
Jak kazdy z nas wie, barocki 14ki, kazdego innego producenta niz Fuchs i w dodatku w takim stanie nie przedstawiaja wlasciwie zadnej wartosci. No moze tyle ile dadza za nie na zlomie czyli 100-150zl.
Krotko ujmujac ilustracyjnie zamiast obiecanych tych felg:
Dostalem taki zlom!
Dodam, ze owe felgi prezentuje sie na zdjeciach zdecydowanie lepiej niz w rzeczywistosci, ale to juz mniej istotne.
I teraz najlepsze na koniec, bo to nie koniec jeszcze historii.Wczoraj patrze na przedmioty oferowane do sprzedazy przez "kolege"Kroliczego i co widze...!? Moje felgi, w cenie 1000zl!!! Oto link do aukcji.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=735964421
A wiec, kto ma zamiar owe kupic niech sobie odpusci tego oszusta, bo zamiast tego co na zdjeciach dostanie z pewnoscia co innego-to raz. A dwa w swietle prawa felgi naleza do mnie
Moze, ktos jest z Gdanska i zna go osobiscie. Nazywa sie Damian Króliczy. Adres i telefon ja trzeba bedzie podam zainteresowanym na PW
Wyslucham wszelkich Waszych uwag i sugestii zarowno w temacie jak i na PW.
Dodam, ze to forum jest ostatnia deska ratunku, oczywiscie dla sprzedajacego, bo w przeciwnym razie bede musial udac sie na droge prawna.
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)