Cytuj:
Czy od tej szarej atrapy i elegancji wywodzi się Twój podpis - Szara Eminencja ?
Jak spojrzysz na zdjecie wstawione w opisie Sebiana to sam domyslisz sie czemu Szara Eminencja
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
Przynajmniej ja odnioslem takie wrazenie
Cytuj:
No to jestem farciarz !! W mojej beczce z zegarem nigdy nie miałem (odpukać w puste i niemalowane ). I to zarówno w tym zegarem większym jak i teraz z takim małym, umieszczonym pod obrotomierzem...
Czego nigdy nie miales bo chyba Ci sie zdanie urwalo

:D
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
Ja tez nie mialem i nie mam zadnych problemow z zegarem, nawet teraz po nocach gdy temperatura dochodzi do -16

Chyba tez jestem farciarzem
Odnosnie swiatel przeciwmgielnych rozumiem to :
Cytuj:
Przepisy mówią jednoznacznie że tylnego światła przeciwmgielnego używamy gdy widoczność spada poniżej 50 m. Przy takiej widoczności od dawna masz już włączone przednie światła przeciwmgielne, prawda?
jak i to :
Cytuj:
A nie sądzisz, że ktoś zaprojektował to celowo, żeby poprawić bezpieczeństwo? A jeśli istnieje potrzeba wąłczenia tylnego światła przeciwmgłowego, to zdaje się, że automatycznie takie światło potrzebne jest z tyłu?
Ale nie zawsze istnieje potrzeba wlaczania przednich i tylnich. Jadac ostatnio autostrada z Wroclawia, ( padal deszcz ) napieral przedemna jakis kolo z wlaczonymi przeciwmgielnymi tylnymi i niezle dawal po oczach, zeby dac mu sygnal, ( po wyprzedzeniu go ) co by je zgasil, musialem wyszarpywac ta galke niemilosiernie
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
W takich momentach wlasnie przydaloby sie osobne wlaczanie. Wiem wiem jestem czepialski i marudny
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)