Witam,
Może zacznę od tego, że Beczka podoba mi się od wielu lat, niestety do tej pory nie miałem za bardzo możliwości kupić takiego auta. Aż do teraz. Ostatnia bariera została zlikwidowana, gdy podczas jakiejś niedzielnej przejażdżki po mieście wyprzedził nas chłopak w pięknym, wypucowanym i lśniącym w słońcu w123 coupe na żółtych blachach. Moja żona stwierdziła, że takim to ona może jeździć!
Analizując racjonalnie sytuację ustaliliśmy, że coupe to nie dla nas (ale przyjdzie na nie czas

). Od Coupe odstraszyła nas paliwożerność montowanych w nich silników benzynowych. Niestety auto ma służyć do jazdy niemal na codzień, nie za niedzielne wycieczki, więc ekonomia jest dla nas dość istotna. Zdecydowaliśmy, że potrzeba nam diesla, najlepiej 240D.
No i pojawił się problem w postaci braku odpowiedniego egzemplarza. Albo ja nie potrafię go znaleźć.
I tutaj moja prośba. Czy ktoś za Was, forumowiczów, zna jakąś wartą uwago beczkę na sprzedaż. Może jest coś obecnie ciekawego na allegro? Niestety ja nie potrafię odróżnić ziarna od plew. Najchętniej kupiłbym auto od forumowicza, o znanej historii, ale takie chyba za często do sprzedaży nie trafiają.
Jednym słowem proszę o pomoc w zakupie mojej pierwszej beczki!
Podsumowując poszukuję:
- w123 sedan
- stan przynajmniej dobry+, albo rokujący nadzieję na szybką poprawę stanu, np. wymagający polakierowania, ale z super silnikiem i wnętrzem
- najlepiej zgodną z VIN, bez modyfikacji zbytnich typu inny kolor tapicerki
- kolor dowolny, najlepiej jakiś jasny metalic
- kolor tapicerki dowolny
- cena rozsądna, nie liczę, że kupię dobre auto za 5000zł, chętnie zapłacę sporo więcej, jeśli będę miał pewność, że warto.
No i tyle. Tylko tyle i aż tyle.
Jak myślicie, jest szansa na znalezienie tego o co mi chodzi?
Pozdrawiam
Kamil