SKOWRON dobrze prawi! Ja pójdę chyba nawet dalej.
SKOWRON pisze:
A'propos zdjęć do wyboru, to uważam że:
- zdjęcia z innych zlotów (niż nasze) - NIE
Jeśli zdjecia ze zlotów to tylko grupowe...
( polecam kolaż Bartap600:)

...a jeśli inne to dobierane baaaaardzo ostrożnie. Przeglądając zdjęcia z kalendarza 2009 nie mogę sobie wyobrazić, żeby komukolwiek podobały się fotki ze stycznia bądź lutego. Pomijając świetne auta te zdjęcia niczym się nie wyróżniają, nawet miejscówka ta sama.
Kali wybacz (bo są chyba Twojego autorstwa) ale zero w nich pomysłu, są zbyt sztampowe, widać że jedynym ich celem było zrelacjonowanie imprezy.
SKOWRON pisze:
- zdjęcia z muzeów - NIE
Słusznie. Nie dość, że nie są to auta klubowiczów/forumowiczów to jeszcze, co oczywiste, auta stoją na nich jak eksponaty a przecież Mercedes to nie tylko samochód na którego się cmoka na spotach i pucuje w garażu. Mocne silniki i RWD aż proszą o to by je wykorzystać i zrobić zdjecie Mercedesa w akcji. Popatrzcie tylko na zdjęcia ludzi z autogaleri.pl
http://www.autogaleria.pl/fotografie/in ... 8&test=205http://www.autogaleria.pl/fotografie/in ... 9&test=205(dobrze wiecie, że nie trzeba C63 AMG by osiągnąć takie efekty, zresztą wystarczy spojrzeć na czerwiec 2009 albo na E500 kolegi z forum w Top Gear...).
SKOWRON pisze:
Pawła z września 2009
Dobry przykład. Zdjęcie z pomysłem i dobrze jakościowo zrobione.
Proszę spróbujmy uniknąć wrażenia, że zdjecia robione były przez przypadek czy na siłę. Sierpień 2009 jest tutaj doskonałym tego przykładem - nie mówie, że macie osiągnąć poziom zdjęć z prospektów ale postarajmy się, chociaż nie "ucinać" aut ze zdjęć, zamykać drzwi do fotek, nie używać lampy błyskowej i wyłączać datowniki...
Na koniec oczywiście będę forsował swoje auto, chociaż wiem, że szczepan i felgi nie te ani klubowiczem nie jestem...
...ale wydaje mi się, że zdjęcia wstydu nie przynoszą.
Mam nadzieje, że nie podejdziecie do tego postu jak do ataku a raczej jak do konstruktywnej krytyki.
Wybaczcie, że mój post ciężko się czyta ale to nie ja rozciągnałem forum