oj chłopaki chłopaki....
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
To miał być taki mały experyment dizzajjnerski
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Oczywiście zgadzam się z Wami wszystkimi szanujących oryginał...ja też go czczę i uwielbiam, ALE...z nudów (bo cóż tu w UK można po pracy robić) postanowiłem zaryzykować i pocudować troszeczkę
gorem nie drażnij lwa...jeśli czytałeś dokładnie opis wyprawy do PL, to pewnie wiesz że wszystkie płyny oprócz NIVO zostały wymienione na nowe...włącznie z płynem spryskiwaczy i ich poziom jest przeze mnie sprawdzany co tydzień. Silnik był też ustawiony przez nie lada fachowca we Wrocławiu i przeszedł gruntowny test podczas trasy do PL i z powrotem, także wyluzuj troszkę...bo nie należę do leworękich mechnikóóuufff, którzy dbają jeno o wygląd a nie ostan.
A uśmiech się trzyma całkiem porządnie...chociaż lewy narożnik wymaga zabawy...ale to już niebawem
Co do grilla to zapewniam Was Koledzy, że wśród posiadanych 3 grilli , żaden nie nadawał się na montaż nowiutkich listewek bo tylko by oszpecił ich blask. Jednak teoretyzując troszeczkę, gdybym miał na stanie grill anthracite gray w stanie bardzo dobrym lub idealnym wybór byłby oczywisty

Tak przy okazji ile może kosztować nowy oryg. grill??
Michał i
Witek generalnie wiem że zrobiłem nieco na przekór VINonwym zasadom, ale znam umiar i wioski z MB nigdy nie zrobię
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Kiedy wyleczę wszystkie mankamenty,duperelki, rude ogniska, nacieki i wycieki + malowanie całości, wtedy to wyciągnę wszystkie manele ze strychu (3klp przednich lamp,oryginalne zegary, śliczna obudowa zegarów itd.)wybiorę najbardziej zbliżone do stanu IDEAL i wtedy to co kłuje Was teraz w oczy poleci w kubeł
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
Taki jest plan. Amen.
MercSwir takie ramki sie kupuje na allegro za 60pln0 (w dziale giełda ktoś takie same lub podobne sprzedaje), ale ich montaż wcale nie jest banalny i trzeba zaopatrzyć się w dobry 2 składnikowy,szybko schnący klej np. LOCTITE lub ARALDITE i ostro działać...Powodzenia
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
MB S123 280TE 82r.-GRÜN Gurke=OGÓR
MB S124 280TE 96r.-BeetrooT
http://mackuz.bolinko.org/is/img5/11764 ... CT7881.jpg