MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 10, 2025 5:46 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: E Coupe 350CDI
wiarus senior
Awatar użytkownika

Witam
W ciągu ostatnich kilku dni mogłem odrobinę pojeździć nową E Coupe. Musze przyznać, że nie jest źle ;) . Auto było dobrze wyposażone. Nie wiem jak DOKŁADNIE było to w W211, ale w Coupe spodobało mi się np. to, że ZNOWU jest PEŁNA regulacja elektryki foteli - łącznie z zagłówkiem. Modele nowych Mercedes jakimi czasem jeździłem często miały częściowa regulację elektryczną, a częściową mechaniczną, co mnie dość irytowało. Teraz jest tu jak powinno być - czyli... jak np. w moim niemal pełnoletnim W124...
;)
Jakość wykończenia podoba mi się i... Chyba mógłbym takiego mieć. W sumie.
Stylistykę pomijam, ale... jak się tak człowiek dobrze napatrzy...
Moje zastrzeżenia w sumie budziły tylko dwie rzeczy. Pierwszą jest jakość materiału deski rozdzielczej oraz (ten sam materiał) na szczycie drzwi - od razu zaznaczam NIE MA DRAMATU (nie jest to plastik z chińskiej zabawki, ale tworzywo, które pod palcami wydaje się być odrobinę miękkie), ale w aucie tej klasy powinna być chyba o jeszcze jedno oczko wyżej. Reszta skór i plastików wydaje się być co najmniej ok. Drugą "rysa na krysztale" jest... Odgłos pracy silnika. Zwłaszcza przy przyspieszaniu. Osiągi są CO NAJMNIEJ zadowalające, bo mimo Blueekoladenowi motor generuje 170 kW czyli ~231,2 KM, ale DELIKATNY posmak wywaru z kartofla na jakim jedzie sportowe auto... Wiem, wiem, Diesle są teraz cacy, mocne, wygrywają Le Mans, więc MOŻE się czepiam.
To byłoby na tyle tych wynurzeń
Pozdrawiam
Szymon

W124 280TE '92 - Oliwka - ex
W124 300TD '92 - Czarna Wdowa - ex

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

a mi ciagle czesciowo niesmaczne wydaje sie to, ze E Coupe jest na podwoziu C; wydawalo sie, ze to nie bedzie analogia do CLK, lecz rzeczywiste E Coupe - a tu niestety analogia do CLK (tylko nazwa zmieniona)...; czyzby byla obawa w MB, ze E Coupe zrobione na "E" podeszloby zbyt blisko CL?

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

po poznaniu jeździ taki demonstrator:
CDI, bodajże 350, z parkietem "AMG" i naklejką "Blueefficiency".

no comments

'77 w116 450SEL 6.9
i inne Pontony

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Czy to wazne na jakim podwoziu? Skoro C tak urosla, ze mozna z niej zrobi E coupe, to o co biega? Nie bylo mi dane go widziec, ale przypuszczam, ze jezdzi jak marzenie, wiec czego wiecej chciec? W razie czego sprzedawca moze nam wcisnac bajer, ze jest na plycie podlogowej S-klasy, moze wtedy niektorzy lepiej sie beda z tym czuli... :)
Najwieksza jego wada jest jednak to, ..... ze mnie na niego zwyczajnie nie stac :)
Pozdrawiam!

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Szymon to proste z tymi fotelami...kiedys byly mechaniczne lub elektryczne (zwykle jeszcze z pamiecia) a dzis producenci
sa tak zadni pieniedzy ze na haslo elektryczne daja ci elektryke gora/dol lub tak jak w Cklasie przod/tyl a oparcie I gora/dol reczne.
Jak sie zajrzy do katalogu/konfiguratora to czasami sie nie rozumie o co chodzi importerowi I jakie opcje proponuje.
Bo juz o pamieciach, elektryce w jednym fotelu itp nie wspominam.
Takze ilosc elektryki zalezy od ilosci gotowki pozostawionej w salonie.

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00