blackmilk pisze:
macie racje to jest po prostu chore!
900zl co miesiac i czlowiek byl 5x w zyciu u lekarza....
mi coraz czesniej chodzi po glowie by kupic jakies ziemie i konia i wpakowac sie na krus...
na prawde nie wiem na co place moja skladke
kumpel ktory juz sie troche dorobil ulokowal dosc znaczna sumke u ludzi ktorzy to pomnazaja ma z tego 5k miesiecznie - szczerze mowiac jak bym tez mial zagwarantowane te 5k co miesiac do konca zycia to dawno bym to rzucil w diably...
tez nad krusem myślałem nawet już ziemie miałem kupić po dobrej cenie
ale jest jeden myk
musisz minimum 5 lat być w posiadaniu ziemi i przez 5 lat opłacać już ten krus
i przez te 5 lat opłacasz i zus i krus i dopiero po tym czasie możesz przejść tylko na krus
i teraz powiedz mi jaką masz pewność ze zainwestujesz w te ziemie i opłaty na ten krus jak po 4 latach wymyśla ze na krusie nie możesz prowadzić działalności
i cały pomysł i kasę szlag trafi
nigdy nic nie wiadomo co i jak uderzy do głowy naszym kochanym urzedniką i władzy
bo już coś takiego czytałem i słyszałem ale jak narzazie nic takiego nie weszło w życie
znowu jeden znajomy co prowadzi tez własny byznes i tez nalezy do tych co lubią kombinowac
obczaił sprawę ze w jakimś państwie EU zakładasz firmę tam płacisz śmieszne opłaty łącznie z odpowiednikiem naszego zusu
do plusów należy niskie opłaty związane z prowadzeniem działalności
urząd skarbowy nie będzie cie ścigał
minus to to ze raz na jakiś czas trza tam lecieć i coś pozałatwiać a to juz niestety kosztuje
ale jak to znajomy powiedział
można połączyć przyjemne z pożytecznym
wakacje w celach służbowych
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)