MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 08, 2025 11:42 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Przy tych cenach zakupu nie dziwi fakt, że jest ich tak mało. Poza tym G jakoś nie udzielał się w sporcie i do ciężkich rajdów nie bardzo się nadaje. Za wyjątkiem Niemców i Austriaków (co zrozumiałe) mało ludzie przerabia G do offroadu. Te wozy są za ciężkie, za drogie w naprawach, mało jest aftermarketowych akcesoriów. Do tego 460-tki i 461-ki miały silniki pochodzące od "plaskaczy", podczas gdy japońska i angielska konkurencja miała agregaty skonstruowane od podstaw do terenówek.
Dla mnie G to piękny klasyk, jedno z najładniejszych nadwozi terenowych. Niepowtarzalny klimat. Pewnie kiedyś kupię sobie takiego Wolfika. Ewentualnie inną legendę 4x4 tego samego producenta - Unimoga [zlosnik]

O takiego n.p.:
http://www.moto.allegro.pl/item71498032 ... _stan.html

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Hej,

Po kolei:

1. Inwentaryzację G w Polsce prowadzimy od wielumiesięcy na G Hunters forum gelenda.pl.

2. Periodyk jest ok, bo jest tworzony przez MB przy współpracy z nami - użytkownikami i pasjonatami G. Sporo artykułów pisze Tomek Gdawiec - jeden ze współzałożycieli MORC oraz portalu gelenda.pl, dotychczasowy organizator i współorganizator każdej z pięciu dotychczasowych edycji Grypy oraz G30 w Węgorzewie. Ja mogę sie pochwalić póki co moimi zdjęciami, które są tam publikowane i nazwiskiem w stopce redakcyjnej. Czytam regularnie, a 2 dni temu zarejestrowałem sie na mercedes4x4.pl - jak znajdę czas, to dokładniej sie przyjrzę temu portalowi.

3. WOLF w wersji, jaką posiada M4E jest najlżejszym wśród G, więc w cięższym terenie i między drzewami radzi sobie najlepiej. Nie to, co moja kolubryna, choć wcale nie narzekam.

4. Kolega ze Srebrnej Góry chyba ostatnio przygotowywał dla nas trasy na 5. Grypę i zdaje się, że zrobi to znów na 6. edycję tej imprezy. Oranizatorem będzie wrocławski klub G.

5. Unimog. Cóż rzec? Wystarczy westchnąć. Piękne rozwiązania i zastosowania. BTW: Szukam słynnej fotki Unimoga podczepionego do kolei linowej i tak transportowanego. Gdyby ktoś przypadkiem namierzył, to uśmiecham się o maila.

Ostatnio wraz z Małgosią, Łysym i Madzią zaliczyliśmy (z przygodami natury wyładowczej) wyprawę do Toskanii. Po drodze Traktor dotarł do miejsca urodzenia, czyli do manufaktury w Grazu:

Obrazek

Wreszcie znaleźliśmy się w pięknej Toskanii (na focie okolice Pienzy):

Obrazek

Aż w końcu nas pogibało, a Gela dostała od Madzi z łokcia:

Obrazek

[zlosniki]

Pozdrawiam

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

szymon.dziawer pisze:
Ciekawi mnie też wasza ocena periodyku (zwłaszcza od strony merytorycznej), o którym pisze Sebian
Przeczytałem artykuł Trzydziestolatek prawie jednym tchem ;) Dla mnie, osoby, która nie miała nigdy większego kontaktu z G-klasą, są to naprawde ciekawe informacje. Muszę przyznać zresztą, że przechodzę fascynację tym autem. Chętnie bym sobie je kupił, ale niestety nie stać mnie na drugie auto...

W "Mercedes-Benz 4x4" przeczytałem jeszcze Po drugiej stronie - szkoda tylko, że nie ma tam słowa o Gelendzie [zlosnik]

Przy okazji: natrafiłem w Internecie na takie zdjęcie z podpisem "AMG 230GE 5,6":

Obrazek

Coś wiadomo więcej na temat tego auta?

Radio Alpine CDE 111 R - stan perfekcyjnie idealny :]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00