MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 08, 2025 7:43 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 385 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 122 23 24 25 26
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior

jacor69 pisze:
Wszyscy mądrzy.... Ciekawe czy jakby wam przyszło jechac Ferrari to jechali byście 50? Sranie w banie. Cud że wogóle Zientarski przeżył. Wielcy sprawiedliwi....

Szanowny Kolego,
uprzejmie informuję, że jadąc Ferrari w terenie zabudowanym dostosowałbym prędkość do obowiązujących przepisów, lakalnych ograniczeń i warunków ruchu. Oczywiście, możesz uważać, że posiadanie Ferrari oznacza licencję na łamanie przepisów albo na zabijanie, ale mylisz się.
Pozdrawia Leopold

PS. Wczoraj spomiędzy zaparkowanych na chodniku samochodów wybiegły wprost na ulicę dwie zagadane małe dziewczynki z pieskami. Gdybym jechał tą ulicą choć kilka km/h więcej niż należy, byłyby cztery zgony. Pozdrowienia dla ulicznych ścigaczy...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

No nie moge, gdy znowu widze przytaczanie steku bzdur wypowiadanych przez "ekspertow", ze Zientarski przywalil przy 70km/h to mi sie scyzoryk otwiera.. Juz to wczesniej gdzies pisalem, ale sie zwyczajnie powtorze: Zadne auto nie rozpada sie na centymetrowe kawalki i nie zapala przy uderzeniu z predkosci 70km/h. Amen.
Zaraz rzeczywiscie znajda sie swiadkowie, ktorzy widzieli poruszajacy sie z ponadprzepisowa predkoscia filar wiaduktu...

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus senior

bijcie się :lol:

Tytuł:
swój chłop

Kilka tygodni temu TVN Style wyemitowala dluga rozmowe Magdy Mołek z zona Maciaja Zientarskiego. Z rozmowy wynika taki obraz:
Wlodzimierz Zientarski wywiozl syna na Mazury, calkowicie odcial go od zony i dzieci. Dodatkowo stara sie o ubeswlasnowolnienie syna oraz o przyznanie mu prawa do opieki nad nim.
Moze zrobimy glosowanie co jest gorsze: wyrok w zawieszeniu czy utrata zdrowia i najblizszej rodziny?

Narazie znamy tylko fakty medialne. W internecie przewazaja opinie tych, ktorzy "wiedza lepiej".
Oby w realnym zyciu bylo tyle samo odwazynych cywilnie bohaterow, poddajacych sie prcedurom prawnym. Chocby za:
-jezdzenie qadami po lasach
-petowanie na ulicy
-sprzedawanie samochodow ze pelna swiadomoscia ich wad i nie informowaniu o tym ich nabywcow itd...

Wierze, ze wszyscy tak pesymistycznie nastawieni do wyrokow sadow, sa krysztalowo czysci i w razie przekroczenia prawa, natychmiast sami skladaja na siebie doniesienie.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Kilka dni temu w okolicach Bolkowa widzialem straszny dzwon, motocyklista wbity czolowo w jakiegos Saaba. Moge sie tylko domyslac ze motocyklista robil szybki prawy winkiel na kolanie i go troche wynioslo, bo przywalil tuz za osia jezdni, notabene na podwojnej ciaglej. Jak przejezdzalem bylo juz dawno pozamiatane, na miejscu byla jeszcze policja i chyba kompan poszkodowanego na drugim motocyklu. Dlaczego to tu pisze?
Otoz zrobilo mi sie cholernie szkoda tego goscia. Przy pieknej pogodzie i w pieknej scenerii upajal sie magia 2 kolek i prawdopodobnie w ulamku sekundy stracil tam zycie. Jakis ogromny zal sie cisnal a gardlo zaschlo jak widzialem zwloki polowy motocykla, ktore lezaly na asfalcie.
Tak samo szkoda jest mi Macka Zientarskiego, w dokladnie rownym stopniu. Najprawdopodobnie tu i tam przyczyna tragedii byla mlodziencza brawura i nierozlaczna ulanska glupota. Gosc na motocyklu przyplacil zyciem wlasnym, Maciek swoim zdrowiem i zyciem kolegi.
Nie mozna mowic tu o zasluzonej karze, kazdy przypadek jest inny. System karno-prawny dowali Mu pewnie jakies obciazenia, raczej nie skaze go na 100 lat ciezkich robot, ale to w zasadzie z Jego punktu widzenia nie ma chyba juz az takiego znaczenia. Mozemy sie domyslac ze do konca zycia bedzie inwalida, a Jego swiadomosc bedzie obciazala ogromna cegla wyrzutow sumienia. Zaden z nas nie chcialby byc w Jego skorze..
Zamiast goscia slepo bronic (ech te 70km/h) czy totalnie kamienowac, powinnismy wyciagnac z tego zdarzenia nauke na przyszlosc. Siadajac za kolko stajemy sie potencjalnymi mordercami i od nas zalezy jak bardzo to prawdobodobienstwo rozboju i gwaltu powiekszymy...

ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Numer GG: 183187
Proponuje koledzy potraktować to co Borys napisał jako podsumowanie tego wątku. Ze swojej strony dodam jedynie, że siadając za kółkiem bierzemy odpowiedzialność za tych, których wieziemy i warto o tym pamiętać.
Od zabaw samochodem są imprezy takie jakie organizuje właśnie Kubitus.

Tytuł:
wiarus senior

trocin pisze:
Szumek pisze:
A zdjęcie przy tej prędkości kto robił? [zlosnik]]

Ja telefonem
Szumek pisze:
Jaka jest dopuszczalna prędkość na autostradzie w Polsce? [zlosnik]

Pisalem ze na A2, niekoniecznie w PL [oczko]

Jedna z moich fotek jest właśnie z A2 , gdzieś pomiędzy Berlinem a Hannoverem .
3 pasy , mały ruch , brak ograniczenia prędkości .

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

:) sporo o tym ferrari.

Jednak został pominięty dość istotny fakt .Kierujący tym pojazdem prawdopodobnie popełnił błąd w ocenie jego stanu technicznego. Z tego co wiem to auto nie należało do igiełek , do tego przeżyło straszne 2 miesiące stojąc w komisie w poznaniu ,gdzie praktycznie każdy nim jeździł. Cudem jest ,że to auto wogóle jechało.

Tytuł:
wiarus junior

Zajrzałem do tego wątku przypadkiem. Po pierwszych dwóch (niecałych) stronach odpadłem. Mam wrażenie, że większość piszących to stali czytelnicy SE. A zdziwiłem się, bo zobaczyłem kilka ników, które kojarzyły mi się jakoś sensownie....

Nastepnie zajrzałem na dwie ostatnie strony, żeby przekonać się co się pisze po półtora roku. TEMAT WIECZNIE ŻYWY! :o Macie swoje życie? Swoje sprawy? Zajęcia?

Nie jestem jakiś świętojebliwy, ale jedyne co mi na myśl przychodzi, to:

„Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci na nią kamień”. I powtórnie nachyliwszy się pisał na ziemi. Kiedy to usłyszeli, wszyscy jeden po drugim zaczęli odchodzić, poczynając od starszych, aż do ostatnich. Pozostał tylko Jezus i kobieta, stojąca na środku. Wówczas Jezus podniósłszy się rzekł do niej: „Kobieto, gdzież oni są? Nikt cię nie potępił?”. A ona odrzekła: „Nikt, Panie!” Rzekł do niej Jezus: „I Ja ciebie nie potępiam. Idź, a od tej chwili już nie grzesz!”

MB W114 280 74 r. Milka
Ford Transit MK2 84 r. Oldskool

Kosmetyki samochodowe CarChem
fb/CarChemPolska
Akcesoria do pielęgnacji samochodów egge.pl

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Szczerze mowiac, jaki by ten stan techniczny nie byl, mozna zalozyc z gory ze gdyby jechal 50km/h to nawet w przypadku zgubienia calej przedniej osi skutki ewentualnej kraksy bylyby minimalne...

ex - '88 MB 124 200TD

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 385 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 122 23 24 25 26

Strefa czasowa UTC+02:00