Sorry, że wcinam się w dyskusję o klimie, ale zrobiliście mały OT.
Kontynuując wątek "tania s-klasa", chciałem się zapytać czy ktoś oglądał to auto na żywo:
http://moto.allegro.pl/item667766506_mercedes_s_600_v12_long_100_oryginal.html.
Kiedyś, już przy okazji jakiegoś innego tematu, pochwaliłem się że auto oglądałem. Niestety na miejscu zraziła mnie osoba sprzedawcy (szczególnie jego aparycja i odrazu widoczna profesja), oraz kilka szczegółów samego pojazdu.
Wracam jednak do tej s-klasy bo widzę, że sprzedawca zszedł znacząco z ceny, a inne ciekawe s-ki zniknęły z rynku. Samo auto nie wyglądało źle, ale mnie odrazu zraziła osoba sprzedawcy. Przy mnie odbierał telefon, z którego wynikało że ktoś ma "jeszcze tego samego dnia przyjechać i brać auto"

... Gość twierdził, że sprzedaje po kosztach, a telefony się rozdzwaniają więc nie ma mowy o negocjacji ceny....

. Wogóle nawijał mi ostro makaron na uszy jaka to perełka. Jak widać po przeszło 1,5 miesiąca nadal się o auto ludzie biją i gość nie wie komu sprzedać

.
Niestety z takimi młodymi sprzedawcami-cwaniakami zawsze chciałem mieć jak najmniejszy kontakt. Przez osobę sprzedawcy wogóle nie chciało mi się nawet myśleć o tym samochodzie, ale może należałoby schować uprzedzenia

.
Na szybkich oględzinach zauważyłem:
-połamaną plastikową osłonę od wentylatorów głównej chłodnicy,
-różne odcienie błyszczących osłon drzwi na słupku B na prawej stronie,
-nie chowający się chromowany uchwyt bagażnika,
-lekko odcinający się od reszty odcień lewego przedniego błotnika.
Zasadniczo reszta ok (włącznie z elektroniką). Sprzedawca nie pozwolił mi robić zdjęć...
Czy ktoś może widział/jechał/sprawdzał to autko?