Wookee pisze:
Czy ktos wie, gdzie w Szczecinie i okolicach można zrobić przegląd zabytku u
NORMALNEGO diagnosty? Pojechałem do ......, ......, ......., z kótrym rozmowa szła tak (z grubsza i w skrócie):
-Zrobię Panu przegląd, ale dam panu ograniczenie do 30-40 km/h.
-Dlaczego?

-Bo to stary samochód bla bla bla i co bedzie jak pekną przewody hamulcowe?
Przysięgam, że nie żartuję.
Hej
W Szczecinie to nie wiem ale jak czytam co usłyszałeś u jednego z diagnostów to potwierdzają sie moje rozmyślania o POJEŹDZIE ZABYTKOWYM W POLSCE"
- musisz mieć skierowanie z komunikacji na przegląd zabytku
- aby dostac ww musisz mieć decyzję o wpisaniu Twojego auta do Krajowego Ośrodeka Badań i Dokumentacji Zabytków
- wcześniej musisz im wysłać KARTA EWIDENCYJNA ZABYTKÓW RUCHOMYCH TECHNIKI jest na mojej stronie
http://osp.netium.pl/nuke/article.php?sid=21
- co do ograniczenia to poszukaj innej Okregowej Stacji bo tylko one takie przeglądy mogą robić.
Tłumaczenie że przewody czy tez co innego jest bardzo słabe, świadczy raczej o tym że ten akurat diagnosta mało lub wcale się nie zna na przeglądach zabytków. Poszukaj takiego który na pytanie: Podobno ta stacja w Szczecinie jako
jedyna potrafi zrobić przeglą zabytku?? dostaniesz miłą odpowiedź, to tam właśnie to zrobisz.
Dobrze będzie jak przygotujesz sporo informacji technicznych o aucie potrzebnych do opisu. Pozwoli to na skrócenie czasu przeglądu i będzie świadczyć że jesteś kolekcjonerem który wie co ma!!