MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 08, 2025 1:31 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

To jest właśnie problem. Jestem dobrej myśli, ale wg mnie masz zerowe szanse na reklamacje. Zwłaszcza, że objawy drgania i pływania samochodu to po pierwsze nie tylko wyważenie opon, ale także źle ustawiona zbieżność, co nie zawsze może objawić się ścieraniem opony. Czynników może być sporo, jeśli to jest wada fabryczna, że te opony się źle prowadzi, hałasuje, to jeśli sprzedali tego 100 000 sztuk, to który producent zacznie te modele opon wymieniać? Kto by za to zapłacił.

Ja proponuję spróbować, ale jeśli to jest aż tak uciążliwe i nie możesz już wytrzymać (nie miałem tych opon nigdy) to jedyne co Ci doradzę, to rozglądaj się za nowym kompletem opon i za kasą na niego.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

gieniek pisze:
co prawda czasami przy wyzszych predkosciach czuje drganie kierownicy i czasami przy wolnej jezdzie czuje kolysanie samochodu ale to chyba raczej kwestia wywazenia?

Nikt Ci nie powie, póki nie zakręcisz kołem i nie zobaczysz czy opona/felga nie bije. Na wyważarce można wyważyć nawet kwadrat na 0, dlatego liczy się czy felga jest prosta i czy opona nie bije, a później wyważenie.

Tytuł:
wiarus junior

bylem w serwisie w ktorym byly kupione opony i tak jak mowiliscie-lipa
pracownik serwisu powiedzial ze napewno zwala to na wade zawieszenie, zreszta dzwonil przy mnie do kogos kto sie zajmuje reklamacjami i lipa.
zreszta powiedzial jeszcze ze te opony maja szczegolne predyspozycje do tego typu niedogodnien i sa po prostu wadliwe, powiedzial tez ze gwarancja firmy GY polega na przyciagnieciu klienta.
Ja tych opon nie kupowalem, ale napewno wiem ze nie kupie w przyszlosci GY.
Sprawa zamknieta

Mercedes W124 90r. 3.0D Turbo
Mercedes W123 81r. 2.8E Kombi
Mercedes W123 82r. 2,4D "Taryfa"
Mercedes W123 81r. 2.4D "beczkowóz"
Mercedes W123 78r. 2.4D automat

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00