MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 08, 2025 2:46 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 11 12 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Tylko widocznie nie ma on zastąpić podatku ekologicznego tylko dodatkowe wpływy ma dać dla rządu. Nie żadnej wzmianki o tym aby zaniechali wdrażać podatek ekologiczny na rzecz dopłat do paliwa - następny wymysł.
Ten kraj robi się gorszy niż za komuny chyba !! co kilka dni nowe pomysły na nowe podatki !!! Tylko dopierd..... nam !!!

Już nie ma dopłat do aut dla inwalidów w tym roku:

http://mosz.interia.pl/informacje/news/ ... 96535,1844

BANDA i tyle !! Jeszcze dodatkowo ma wejść podatek od dochodów 1-1,5% na rzecz osób starszych - opiekę :

http://msp.money.pl/wiadomosci/podatki/ ... 45516.html

Tanie państwo,które miało obniżać podatki....śmiech normalnie <br>Dodano po 1 godzinach. 20 minutach.:<br> Niedawno mi się córka urodziła..
Poszedłem załatwiać becikowe i na "dzień dobry" pytania,czy pobieramy jakieś socjalne? Czy na pierwsze dziecko są również pobierane jakieś świadczenia? Po co im to? Jak bym nawet coś pobierał to cofnęli by mi becikowe? Przecież dziecko się urodziło a nie klona stworzyliśmy aby drugi raz -można tak powiedzieć- żebrać o kasę. Ale to jeszcze nie koniec. Po miesiącu mam się zgłosić dopiero po decyzję czy przyznają - jak się nie zgłoszę to nie wypłacą. Aha - jeśli nie ma się konta to chyba się nie otrzyma becikowego,ponieważ nie ma rubryk na wniosku na adres do wysłania pieniędzy tylko podać trzeba numer konta.
Ale teraz trzeba szczepienia robić dziecku. Są dwa wybory - albo dziecko kłute będzie około 10 razy z kasy NFZ-u albo płacić tylko 3X po 110zł za tzw, szczepionki "skupione".
Do tego dochodzą dwa szczepienia do pół roku - każde po 320zł.
I co z tego "becikowego" ma zostać? Normalnie zaciemnianie głów narodowi !!

Wiem,że to dział o naszych mesiach ale chciałem przedstawić następne robienie głupa z ludzi!!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

wybierasz i masz, wiec po co sie irytowac?

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
swój chłop

Ja rozumiem,że wybieram i mam kasę ale becikowe miało dać narodowi bodziec i zachętę do rodzenia dzieci a w rzeczywistości prócz tego tysiąca nic dla maluchów i ich rodziców nie robią. A w tych MOPS-ach to po pierwszej rozmowie z babami odechciewa się dalszej rozmowy - tak przyjazne dla człowieka jak Państwo dla narodu.

Tytuł:
wiarus senior

Dodam , że są jeszcze zakusy aby wprowadzić w Polsce podatek katastralny .Narazie nie zrobią tego z obawy na protesty społeczne .
Takie projekty jednak już są i kto wie ,co czeka nas niebawem .
Dziura budżetowa coraz większa :(

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Wika pisze:

By żyło się lepiej!

Skoro już niby płacimy za magazynowanie paliwa w marży, to po co zamieniać to na podatek?

Nakradli firmom VATu za paliwo i samochody, to teraz muszą się gdzieś odkuć na utrzymanie tej hydry nienasyconej, ich dzieci, żon i matek!

Byle do rewolucji... [zlosnik]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Na szczęście na nich nie głosowałem (na PiS też nie), ale myślałem, że coś zmienią. :(

W czerwcu też na nich nie zagłosuję, i mam nadzieję, że Wy też im przy urnie pokażecie! [zlosnik]
Niech zobaczą, jakie naprawdę mają poparcie, bo sondaże kłamią. [zlosnik]
Niech poczują, że jeszcze trochę takich pomysłów, i im się stołki spod tyłków wysuną! [zlosnik]

Straszna choroba. Ludzie patrzą na litery i słyszą różne głosy w głowach.
A Ty i tak powiesz, że czytają forum...

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

A ja w czerwcu pójde w strone urny :D Ale do niej nie dojde :P Bo mi na bilet zabraknie haha :)

Tytuł:
swój chłop

Piątal pisze:
By żyło się lepiej!

zapomniałem o trzech kropkach z pewnego spotu [zlosnik]

Niestety to już polityka, którą na forum się nie zajmujemy,
ja dlatego, bo jak o nich czytam, to muszę myśleć o tabletkach na nadciśnienie...

Tytuł:
wiarus junior

Każdy, kto nie bierze udziału w wyborach, nie pokazuje tym "ONYM" jacy są marni, tylko jak fujar prosi się, by rządził byle kto.
Nie głosujesz - popierasz najgorszych...
Pozdrawia smętnie Leopold

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

leopold pisze:
Każdy, kto nie bierze udziału w wyborach, nie pokazuje tym "ONYM" jacy są marni, tylko jak fujar prosi się, by rządził byle kto.
Nie głosujesz - popierasz najgorszych...
Pozdrawia smętnie Leopold

Widzę, że temat zbacza politycznie, więc zajmę też stanowisko. A zagłosujesz i co? I na kogo? Kto z polityków przejmuje się w ogóle tym, co opowiada w kampanii? Po cholerę mam iść na wybory, jak i tak Ci ludzie nic nie robią, tylko po prostu uczciwie nie chce im się pracować i nauczyli się robić kasę nieróbstwem.

MB W201 190E 2.0 KAT 1992 r.
Nissan 350z '08 (480KM TT)
Ferrari Testarossa '91
Intrall Lublin III '05
2oo: Honda CBR 1000RR '08
Aprilia RSV4

Tytuł:
wiarus junior

Nie ma szansy, by wybrać same żywe ideały - takie nie występują w przyrodzie. Jest jednak szansa wybrać najlepszych z tych, którym się chce ubiegać o bycie wybranym i uniemożliwić dorwanie się do władzy najgorszym - brunatnym, czerwonym, czarnym i wszelkiej innej maści w centki, gwiazdki i ciapki.
Pozdrawia przezorny Leopold

PS. Demokracja to fatalny system ale nikt nie wymyślił lepszego.

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Numer GG: 183187
Mardan jak za załatwiałem becikowe to nic takiego ode mnie nie chcieli. Podałem numer konta, zostawiłem kwity potwierdzające urodzenie i po 32 dniach kasiura była na koncie. A to, że tylko na konto? Masz jakiś problem z posiadaniem konta?

Ze szczepieniami masz wybór - albo NFZ za darmoche (czyli za składki, które do tej pory wpłacałeś) albo za to płacisz ze swoich wiec nie wiem co masz za problem wybierz taki jaki Ci odpowiada i tyle.

Tytuł:
swój chłop

Ja z kontem nie mam problemów oraz wydam kasę na szczepienia patrząc na dziecko.
Nie chodzi o mnie w tym co napisałem lecz o ludzi ubogich,żyjących za kwoty,które starczają im na najważniejsze potrzeby. Nie wszystkie rodziny w takim położeniu mają konta. Po co im konto skoro i tak ochłapy dostają lub zarabiają.....to jest myślenie ludzi w takich sytuacjach.
Jeśli nie masz kasy to nie żal by ci było wydawać ten "tysiąc państwowy" na szczepionki? Na pewno szkoda by było ale patrząc na dziecko wyłożysz tą kasę. Aby nie chodzić do lekarzy tak często,stać w kolejkach itp. A żyjąc w biedzie rodziny nie będzie stać aby autkiem jeździć do lekarzy o ile posiadają więc trochę męczarni ma i mama i dziecko (to niemowlaki jeszcze są). I w sumie kasa od Państwa - wraca (można tak określić) z powrotem do kasy Państwa ( NFZ ). I jaka to zachęta aby rodzić dzieci? I to rodzinne....koło 60zł (+/- 15 euro ) - śmiech normalnie w żywe oczy....
I to jest w porządku? Przecież te dzieciaki kiedyś będą robiły na tych polityków! Im mniej nas w przyszłości tym mniej kasy dla Państwa - tak trudno im to zrozumieć? Inne Państwa myślą na przód a nasze? O własnych tylko d..... myślą wprowadzając nowe podatki,opłaty,obcinając dotacje itp.

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Numer GG: 183187
Ja idealistą nie jestem i doświadczam właśnie, że opieka państwowa nad niemowlakiem jest bardzo dobra i wszystko na NFZ wiec nie ma znaczenia dla mnie czy ktoś ma kase czy nie.
Niestety system wymusza pewne rzeczy i taką jest właśnie posiadanie konta w banku. A dawanie kasy za to żeby zostać rodzicem to jakieś nieporozumienie za to dawanie kasy na urodziny dziecka uważam za dobry pomysł.

Tytuł:
wiarus senior

nie wiem czy na temat czy nie,ale polecam jedno! Nie ingerowanie sie w zycie polityczno-religijno-etniczne.Co nie znaczy, ze nie jestem wierzacy.Wrecz przeciwnie.Wierze!W co, kogo? Nieistotne.W wojsku nie bylem i nie bede! Tak samo jak nigdy na nikogo nie glosowalem,ani glosowac nie bede!Mam przynajmniej czyste sumienie, ze jak wybuchnie wojna albo wprwadza w zycie durny jak to bywa zazwczaj przepis, to nie bede mial w tym udzialu. Jestem dzieki temu szczesliwym czlowiekiem! Moje dzieci tez beda.
Bo na tym swiecie najwiekszy syf (bieda,konflikty,wojny itp.) jest wlasnie poprzez religie i polityke.W dyskusje na te temety sie tez nigdy nie wdaje.I tak jest najlepiej.
p.s.co do ocieplania sie klimatu...fajnie!lubie cieplo [cool]

pozdr.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 11 12 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00