MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 6:28 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 612 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

PK2 pisze:
Możesz wziąć równie liczne prace wszelakich profesorów różnych dziedzin by znaleźć coś na poparcie swoich teorii lub na ich zaprzeczenie.

..wiem naraze sie.. Ble ble ble, konkrety kolego, konkrety!!!
Kolega Cremek dosyc zgrabnie ubral w calosc istote problemu nabijania ludzkosci w butelke, propagandy i interesow moznych tego swiata na szeroka skale. Prawda jest taka, ze jako jednostki, a nawet jako narod gowno znaczymy w tej ogromnej machinie. Mdli mnie, jak slysze ze stare auta sa nieekologiczne bo maja o 0,04 promila wieksza emisje CO2 od tych nowszych. Coz to znaczy nawet w globalnej skali wobec fabryk, elektrowni, prob nuklearnych, pozarow...
Co do poprzedniej wypowiedzi.. Oczywiscie ciesze sie z benzyny po 3,80zl, bardziej od tej za 4,60 rok temu, jeszcze bardziej uciesze sie jak nasi kochani urzednicy pozwola mi kiedys nasikac bezkarnie do swojego baku zebym na wlasna reke mogl przejechac kolejne kilometry bez uiszczania tak koniecznej w tym procesie akcyzy, podatku od glupoty oraz koniecznego w unii Vatu!!! Poki co nic wiecej mnie w tym kraju nie cieszy, bo jak wielu innych czuje sie okradany na kazdym kroku przez aparat panstwowy, wladza w kraju nie jest pro-obywatelska a 2/3 poslow ma podwojne albo potrojne obywatelstwo...

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 7505845
PK2 pisze:
Cremek popieram w 0%. Chyba się trochę zagalopowałeś. Środowiska naukowe całego świata są bardzo podzielone na zwolenników i przeciwników teorii o wpływie człowieka na nasz klimat i Twoje stwierdzenia, żeby zacząć używac mózgu są niepoważne.
Pozdrawiam

Bardzo mi przykro ale mylisz sie - w dzisiejszych czasach srodowiska naukowe podzielone sa na tych, ktorym sie placi za wyniki badan i na tych (jak zwykle niestety mniejszosc) ktorzy takiego zrodla dochodow nie akceptuja. A fakt, ze wiekszosc mediow na swiecie jest lewicowych lub lewicujacych niestety wplywa na ilosc papki i bredni ktora jest nam serwowana. Tak czy inaczej 99% dzialan proekologicznych promowanych przez zielonych idiotow ma wplywy zdecydowanie ujemny na nasza planete i nasze portfele... za to kilka tysiecy wplywowych osob robi na ekologii interes zycia...

EX: W123 200 D 1985r. Manual @ White
EX: W123 300 D 1981r. Automatic @ White

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

klik w zwiazku z tematem

Ex. MB W124 E250D 93r - skasowany :/ ...... ale wroce do gwiazdy

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 4094058
Borys pisze:
..wiem naraze sie.. Ble ble ble, konkrety kolego, konkrety!!!
Kolega Cremek dosyc zgrabnie ubral w calosc istote problemu nabijania ludzkosci w butelke, propagandy i interesow moznych tego swiata na szeroka skale. Prawda jest taka, ze jako jednostki, a nawet jako narod gowno znaczymy w tej ogromnej machinie. Mdli mnie, jak slysze ze stare auta sa nieekologiczne bo maja o 0,04 promila wieksza emisje CO2 od tych nowszych. Coz to znaczy nawet w globalnej skali wobec fabryk, elektrowni, prob nuklearnych, pozarow...
Co do poprzedniej wypowiedzi.. Oczywiscie ciesze sie z benzyny po 3,80zl, bardziej od tej za 4,60 rok temu, jeszcze bardziej uciesze sie jak nasi kochani urzednicy pozwola mi kiedys nasikac bezkarnie do swojego baku zebym na wlasna reke mogl przejechac kolejne kilometry bez uiszczania tak koniecznej w tym procesie akcyzy, podatku od glupoty oraz koniecznego w unii Vatu!!! Poki co nic wiecej mnie w tym kraju nie cieszy, bo jak wielu innych czuje sie okradany na kazdym kroku przez aparat panstwowy, wladza w kraju nie jest pro-obywatelska a 2/3 poslow ma podwojne albo potrojne obywatelstwo...

Muszę sie z Tobą zgodzić w dużym stopniu ...
Nie chcę mi się już tu rozpisywać ale jest tak, że to co dzieje się na górze .. nabija nas w butle ile wlezie.
Ktoś sie zapoznał z tym co głosi UPR ? Po części nie możliwe do wprowadzenia zmiany ale wg. podanych i potwierdzonych argumentów - możliwa jest benzyna po 2zł i podatki na minimalnym poziomie i to nawet teraz.
A ekolodzy niech zajmą się tym co do nich należy - realnym dbaniem o środowisko, ekologię oraz wszystkim co jest z tym związane zamiast robić zamęt.

Cadillac DeVille Lowrider
Chevy '64 Impala SS Lowrider
C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex

Tytuł:
wiarus senior

Cremek pisze:
Bardzo mi przykro ale mylisz sie

Nie pozostaje mi nic innego, jak pogratulować Ci dobrego samopoczucia i wiary w siebie. Choć nadal pozostanę przy swoim poglądzie, wyśmiewającym naiwnych zwolenników czarno-białych teorii. Żeby było śmieszniej, ci wszyscy, którzy "wiedzą lepiej" i "więcej myślą", używają tak samo wytartych sloganów i schematów myślowych, jak druga strona. Wybuchy wulkanów, zamarznięty Bałtyk (zapomniałeś dodać o karczmach na lodzie, zwykle pisze się o karczmach) i winnice w północej Europie to stały zestaw argumentów "niezależnych" myślicieli :-)

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

PK2 pisze:
Wybuchy wulkanów, zamarznięty Bałtyk (zapomniałeś dodać o karczmach na lodzie, zwykle pisze się o karczmach) i winnice w północej Europie to stały zestaw argumentów "niezależnych" myślicieli :-)

Pozdrawiam

Proponuje w takim razie przedstawic swoje racjonalne argumenty przemawiajace za tym, ze czlowiek i samochody powoduja takie zniszczenie srodowiska jakie nam sie wmawia - prosze rowniez o argumentacje przemawiajaca za wprowadzeniem pakietu klimatycznego, ktory w moim mniemaniu jest jedna z najwiekszych kradziezy jakiej rzady chca dokonac na obywatelach.
Z dotychczasowych Twoich wypowiedzi nie wynika kompletnie nic - moze jestes zielony ? [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior

Stary, odp...ieprz się :-) Ja nie zajmuję żadnego stanowiska, bo się na klimacie nie znam. Wyśmiewam tylko czarno-białe poglądy i tyle. I, oprócz tego wszystkiego uważam, że obrażanie prezydenta USA z powodu koloru jego skóry bardzo źle świadczy o osobie, która to pisze. Tak samo wrzucanie wszystkich naukowców do jednego worka. Przekupieni naukowcy i obiektywni naukowcy. Skąd ludziom przychodzą do głowy takie rzeczy - tego nie jestem w stanie pojąć.

Tytuł:
swój chłop

Cała nadzieja w niekompetencji obecnej ekipy. Jak sie zastanowić to prawie niczego niepotrafili doprowadzić do końca. A jeśli to wprowadzą to nawet ja, wyjątkowo spokojny człowiek, jestem za kopletną blikadą ulic.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

..a ja przyznam sie szczerze, ze coraz czesciej nachodza mnie mysli o emigracji.. Mialem takowe na studiach i w zasadzie bylem mocno zaangazowany, pozniej napor troche mi zmalal bo zajalem sie praca.. Jednak widzac obecna beznadzieje w naszym kochanym kraju, mam coraz wieksza ochote wypiac sie na niego dupą i zwyczajnie zasilic szeregi obywateli takiej Kanady, Australii czy Nowej Zelandii. Byle dalej od zgnilej Europy a w szczegolnosci od Polski..
Tak jak juz pisalem wczesniej, podobna nedza jaka nas dzisiaj spotyka w polaczeniu z debilnym traktowaniem obywateli we wlasnym kraju prowadzic moze tylko do mniejszych lub wiekszych zamieszek na ulicach, a od tego jeden krok do spowodowania jakiegos wiekszego konfliktu. A ja umierac za ten glupi kraj nie mam zamiaru..
Patrzac wstecz w historie to nie liczac Grunwaldu i chlubnych czasow Chrobrego, Polacy zawsze byli kopani w dupe, ganiani po lasach i wykorzystywani. Nie mowie juz nawet o zaborach i innych przyjemnosciach, kiedy to nikt sie z naszym krajem nie liczyl. Zalosne, ale nawet Szwed przeprawil sie przez morze, zeby nam z powodzeniem skopac dupe..
Dzisiaj zamiast budowac kraj w sile, nasi rzadzacy go oddaja zachodowi mowiac, ze tak jest dobrze. Jak widac, historia nas niewiele nauczyla i nawet przekonawszy sie na wlasnej dupie ze glupio postepujemy, postepowac tak nie przestajemy.. Przykre to, ale prawdziwe. Kiedys pewien Żyd powiedzial brzydko o Polakach, ze nie sa warci tego, zeby miec swoj kraj... Wychodzi na to, ze chyba mial racje..
Przepraszam, jesli kogos urazilem powyzszymi slowami, ale mi juz na prawde cisnienie skacze na widok wszechobecnej glupoty (jutro kolejne starcie z urzedasami). Koncze dyskusje w tym watku, bo nie chce wywolywac tu wojny, a szanuje cale nasze gwiezdne grono.
Pozdrawiam!

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Borys pisze:
[...]

W wiekszosci slusznie prawisz, pozwole sobie tylko poprawic pelen maly szczegol odnosnie zaborow - otoz jedynym, ktory sie wtedy Polska zainteresowal (ba, nawet postawil jej odtworzenie na pierwszym miejscu swoich zadan) byl Napoleon, bez ktorego byc moze Polska do dzisiaj nie istnialaby na mapie Europy. I niestety wstyd stwierdzic, ale wtedy kiedy on chcial odbudowac panstwo polskie do stanu z najlepszych czasow Jagiellonskich to my sie wypielismy na niego i malo kto sie ruszyl do powstan... wiec czesciowo sami sobie jestesmy winni.
A niestety mamy ogromnego pecha, ze lezymy miedzy Niemcami a Rosja od zawsze - i wynikiem tego zawsze bedziemy ganiani (jesli w koncu nie wybierzemy na wladze ludzi, ktorzy nie beda sie lasic do wszystkich jak wasal do pana -> przyklady wizyta Tuska u Putina...) - moze i faktycznie zmiana dowodu jest jakims wyjsciem...

Tytuł:
wiarus senior

Zrobiłem dziś telefonem taką fotkę w naszym miasteczku:

Obrazek

:)

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Cremek pisze:
A niestety mamy ogromnego pecha, ze lezymy miedzy Niemcami a Rosja od zawsze - i wynikiem tego zawsze bedziemy ganiani (jesli w koncu nie wybierzemy na wladze ludzi, ktorzy nie beda sie lasic do wszystkich jak wasal do pana -> przyklady wizyta Tuska u Putina...) - moze i faktycznie zmiana dowodu jest jakims wyjsciem...

Tylko skad wziasc takich ludzi - ja ich nigdzie nie widze?!

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Cremek pisze:
ktorzy nie beda sie lasic do wszystkich jak wasal do pana -> przyklady wizyta Tuska u Putina...

A co widzisz złego w takiej wizycie?

Straszna choroba. Ludzie patrzą na litery i słyszą różne głosy w głowach.
A Ty i tak powiesz, że czytają forum...

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Panowie, powstrzymajcie na wodzy swoje sympatie polityczne.
Skupcie się na temacie wątku, a nie na kwestiach historycznych (Chrobry),
geograficznych (położenie Polski), miłosnych (kto kogo w d)
czy turystycznych (odwiedziny u sąsiadów).

Za to lubię, to forum, że wątki polityczne rzadko kiedy poruszają
serca, umysły i klawiatury forumowiczów. I niech tak pozostanie.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

TReneR pisze:
Tylko skad wziasc takich ludzi - ja ich nigdzie nie widze?!

Tacy ludzie robią swoje, realizują się w swoich zawodach i pasjach, a nie pływają w tym bagnie naszej polityki... i dlatego ich nie widać.
Kto bym chciał tam pójść? Jakie miałby szanse się przebić? Jakie miałby szanse dalej być sobą?
Dlatego mamy w Polsce "demokrację" póki co...
Ja (narazie) bym się tego podatku nie obawiał, bo byłoby to dla nich samobójstwo. [zlosnik]
Chociaż, tak jak niektórzy przedmówcy, myślę o wyjeździe do innego kraju, patrząc na takie pomysły...

Straszna choroba. Ludzie patrzą na litery i słyszą różne głosy w głowach.
A Ty i tak powiesz, że czytają forum...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 612 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00