Kolego Blazey wybacz ale glupoty wypisujesz!
Obecne radyja to glownie przetwornik cyfrowo-analogowy i koncowka mocy, wiec wszystkie te "plaskie" dzwieki i trzaski to skutek kiepskiej jakosci plyt nagranych na przesterach lub mp3 w najgorszej jakosci. A sygnal z radia to juz inna bajka i tu nigdy nie bedzie czystego dzwieku.
No chyba, ze kolega ma na mysli radyja na wzmacniaczach lampowych gdzie faktycznie dzwiek nie jest tak "metaliczny" jak na tranzystorowych, ale to jest inny przedzial cenowy i trzeba by w glosniki przewody i wygluszenie samochodu zainwestowac od kilkunastu tysiecy do kilkudziesieciu, zeby to mialo sens. Zreszta 90% sukcesu to glosniki.
Ja osobiscie polecam cos takiego
http://www.allegro.pl/item562254014_now ... oznan.html
radyjo jest male - mozna zamontowac w "ustronnym miejscu" i obslugiwac z pilota nie narazajac sie na zbita szybe

, masz usb i aux - mozesz zgrac sobie muze na pendriva, ipoda lub korzystac z telefonu co jest duzo wygodniejsze od plyt (jest tez czytnik kard SD - wg mnie niepraktyczny bajer), jedyna wada to ono mi sie wizualnie nie podoba. Co do marki to jest to pewnie jakas podroba markowej konstrukcji na tych samych podzespolach, a ze nie ma tam mechaniki to praktycznie nie ma sie co wykrzaczyc.