Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem waszego forum (od dawna je wertuje w poszukiwaniu cennych informacji a teraz czas na pierwszego posta) nazywam się michał (fronko) mam 21 lat i trzy gwiazdeczki:
124 2,3 1987 sedan
2x115 200d 1975(tak mi sie wydaje bo kupiłem je bez żadnej wiedzy w temacie oldtimerów, pojechałem obejrzeć jednego z ciekawości, przy okazji wizyty u rodziny i już nim wróciłem a 2 tygodnie później drugi dojechał na lawecie z przyczepą części)
124 mam już ponad rok o ile sie nie myle i wszelkie kłopoty z nią związane (a było ich niewiele) rozwiązywałem z pomocą forum bytomskiego (pozdrawiam), a pół roku temu nabyłem dwie 115 z zamiarem remontowania jednej z nich i właśnie wtedy zacząłem doceniać wartość zamieszczonych tutaj materiałów.
Po kilku upadkach (zwątpienia i chęć sprzedaży) wiem że nie sprzedam /8.
Przedwczoraj usłyszałem piękny klekot i nabrałem wiatru w żagle, dzisiaj już zadziałały prawie wszystkie światła
Nie wiem jeszcze jak sie wstawia zdjęcia ale postaram sie doczytać i coś wrzucić niebawem, i zadać kilka pytań:
między innymi o kick-down czy w 115 z manualem powinien być
(i czy powinien być podłączony i do czego? jeśli tak) czy też nie?
I oczywiście tradycyjnie pytanie o WIN jutro zrobię zdjęcia tabliczek i postaram się je zamieścić.
A tymczasem pozdrawiam wszystkich forumowiczów i wielbicieli MB.
O już się naumiałem, to zdjęcia pierwszego, Jeszcze u poprzedniego właściciela (przepraszam za jakość ale zdjęcia robione tel.)
A tak wygląda druga maszyna:
124 latam na codzień, jak ktoś mnie rozpozna albo jest na forum ktoś z Lublina lub okolic to walić śmiało na temat MB mogę gadać wiekami a i jakiś zlocik niedaleko też można by zmontować Pozdrawiam!!!
Jutro dalsza część mych zmagań.